Апеляція у справі начальника ДАБІ області Мічуди: під судом били у бочки (ФОТО, ВІДЕО) (ОНОВЛЕНО)

17:50, 10 чер. 2019
 
Апеляція у справі начальника ДАБІ області Мічуди: під судом били у бочки (ФОТО, ВІДЕО) (ОНОВЛЕНО)

У Рівненському апеляційному суді сьогодні о 14-й годині розглядали апеляцію захисту начальника ДАБІ Рівненської області Ігоря Мічуди, якого 25 травня затримали за підозрою в буцімто отриманні 400 тисяч гривень хабара «за не створення штучних перешкод у здійсненні підприємницької діяльності у сфері будівництва та не проведення перевірок на об’єкті будівництва».

Перед будівлею суду на вулиці Драгоманова зібрались люди в касках та маніжках, вони назвали себе представниками МЖК і сказали, що саме пан Мічуда не давав їм працювати. Схожу акцію, але без биття у бочки, організовували і під міським судом, коли пану Мічуді обирали міру запобіжного заходу.

Нагадаємо, 27 травня суд вирішив відправити Ігоря Мічуду у СІЗО на 60 діб без права внесення застави. Його захист це рішення оскаржує. Також суд відсторонив начальника з посади. Сам пан Мічуда називав своє затримання замовним і звинувачує у цьому забудовників. 


На цьому засіданні слухали клопотання Ігоря Мічуди, він просив долучити до матеріалів справи відео з обшуку, а також свідчення жінки, яка була свідком під час затримання і виписки з банків про переведення грошей. Судді задовольнили клопотання частково – долучити відео і документи.

Читайте також по темі: Мічуду-молодшого суд відправив під домашній арешт


Сам Мічуда вчергове заявив, що справа сфальсифікована. А сторона обвинувачення наполягає, аби підозрюваного тримали під вартою і вважає, що, маючи знайомства і вплив, той може впливати на свідків.

У підсумку судді у засіданні зробили перерву. Наступну дату засідання поки не оголосили.

На головному фото Ігор Мічуда у залі апеляційного суду. Відеорепортаж про цю подію ми оприлюднимо у цьому матеріалі за годину.