Начальника Рівненської ДАБІ затримали на хабарі, – військова прокуратура

23:34, 25 тра. 2019
 
Начальника Рівненської ДАБІ затримали на хабарі, – військова прокуратура

Інформація про це о 22:50 з’явилась на сторінці Військової прокуратури Західного регіону. Цю інформацію підтвердила і речниця відомства Юлія Галущак.

У повідомленні, зокрема, йдеться, що «За процесуального керівництва військової прокуратури Західного регіону України, слідчими Слідчого управління ГУ Нацполіції в Рівненській області, за оперативного супроводу Управління захисту економіки у Рівненській області задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди від представника приватного підприємства начальником Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в Рівненській області за посередництва іншої особи.

Хабар у розмірі 400 тис грн призначалися за не створення штучних перешкод у здійсненні підприємницької діяльності у сфері будівництва та не проведення перевірок на об’єкті будівництва. Указані кошти перераховані на розрахунковий рахунок «підконтрольного» зловмисникам іншого приватного підприємства.

Варто зазначити, що 25 травня 2019 року за вчинення опору та погрози насильством щодо працівників правоохоронних органів, посадовця затримано в порядку ст. 208 КПК України. При цьому йому також повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. На даний час проводяться першочергові слідчі дії, а також обшуки за місцем проживання фігурантів справи», – йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що посаду начальника ДАБІ Рівненської області обіймає Ігор Мічуда.

Зважаючи на резонанс події, ми спробували отримати коментар посадовця. Однак його телефон «поза зоною досяжності». У меседжері «Телеграм» користувач номера був на зв‘язку три години тому.

Більше інфрмації щодо цієї події Суспільне намагатиметься отримати завтра.

Також нагадаємо, що у лютому під стінами ОДА люди, які називали себе представниками будівельної галузі, вимагали відставки Ігоря Мічуди. Сам посадовець тоді був у лікарні, а журналістові Суспільного в коментарі назвав цю акцію замовною.

У декларації Ігор Мічуди за 2018 рік, яку він подав 28 березня цього року, не зазначено жодного рухомого та нерухомого майна. Не вніс відомості декларант і про оренду житла. Ігор Мічуда вказав, що заробіток минулого року отримував лише за основним місцем роботи в ДАБІ Рівненської області – заробив 294 тисячі 301 гривню (якщо розділити, виходить 24,5 тисячі гривень прибутку щомісяця). Також декларант зазначив, що зберігає 300 тисяч гривень готівкою та сплачує по кредиту, який взяв у «Укрсиббанку» у 2007 році у розмірі 177 тисяч 847 доларів.

________

26 травня, 16:35

Захисник Ігоря Мічуди Ігор Солімчук зазначив, що коментар щодо цих подій затриманий озвучить під час обрання йому запобіжного заходу, це має відбутись у понеділок або у вівторок.