Під вартою і без застави: начальнику ДАБІ області Ігорю Мічуді обрали запобіжний захід (ФОТО, ВІДЕО) (ОНОВЛЕНО)

15:15, 27 тра. 2019
 
Під вартою і без застави: начальнику ДАБІ області Ігорю Мічуді обрали запобіжний захід (ФОТО, ВІДЕО) (ОНОВЛЕНО)

Його, нагадаємо, затримали у суботу за підозрою у вимаганні та отриманні хабара. За інформацією речниці Військової прокуратури Західного регіону Юлії Галущак, правоохоронці задокументували факт вимагання та одержання неправомірної вигоди від представника приватного підприємства.

Хабар у розмірі 400 тисяч гривень буцімто призначався за нестворення штучних перешкод у здійсненні підприємницької діяльності у сфері будівництва та непроведення перевірок на об’єкті будівництва. Юлія Галущак додала, що за вчинення опору та погрози насильством щодо працівників правоохоронних органів посадовця затримали в порядку ст. 208 КПК України. Адвокат Ігоря Мічуди Ігор Солімчук Суспільному раніше повідомляв, що свою позицію його клієнт хоче озвучити у суді.

Розгляд справи щодо запобіжного заходу у міському суді призначено на 15:00. Перед будівлею установи до початку засідання зібрались люди, які назвались представниками будівельної галузі. У руках в них були плакати із написами проти Ігоря Мічуди. 

У суді Ігор Мічуда зазначив, що вважає затримання замовним і правоохоронці, на його думку, спрацювали на замовлення забудовників, яким він не дає буцімто незаконно будувати. 

________

17:15 

Суддя Кристина Ореховська озвучила рішення: Ігор Мічуда перебуватиме під вартою найближчих 60 діб. Права внесення застави – немає.

 

Довідково: у декларації Ігоря Мічуди за 2018 рік, яку він подав 28 березня цього року, не зазначено жодного рухомого та нерухомого майна. Не вніс відомості декларант і про оренду житла. Ігор Мічуда вказав, що заробіток минулого року отримував лише за основним місцем роботи в ДАБІ Рівненської області – заробив 294 тисячі 301 гривню (якщо розділити, виходить 24,5 тисячі гривень прибутку щомісяця). Також декларант зазначив, що зберігає 300 тисяч гривень готівкою та сплачує по кредиту, який взяв у «Укрсиббанку» у 2007 році у розмірі 177 тисяч 847 доларів.