У СІЗО, але ще начальник: у справі Ігоря Мічуди суд оголосив перерву

17:55, 30 тра. 2019
 
У СІЗО, але ще начальник: у справі Ігоря Мічуди суд оголосив перерву

Суд оголосив перерву у справі про відсторонення від посади керівника обласної ДАБІ Ігоря Мічуди, який зараз перебуває у СІЗО.

Як пояснив у суді адвокат Ігор Солімчук, заступник начальника слідчого відділення Іван Яковчук, який з’явився на засідання, не може здійснювати клопотання про відсторонення від посади, це повинен робити слідчий. Іван Яковчук так не вважає. Втім, суд пристав на бік адвоката.

На фото адвокат Ігор Солімчук
 
– Дане клопотання не може розглядатись, оскільки звернулась особа, яка не визначена Кримінальним процесуальним кодексом України. 39-та (стаття, - ред.) не передбачає заступників. Є начальник, є слідчий, є прокурор. Такої особи, як зазначено в клопотанні, немає,сказав адвокат Ігор Солімчук.
 

На фото заступник начальника слідчого відділу ГУНП області Іван Яковчук

– Заступник начальника – це посада. Але я є представником органа досудового розслідування, який уповноважений на підготовку відповідного клопотання. Воно було погоджене представниками військової прокуратури,каже заступник начальника слідчого відділу ГУНП області Іван Яковчук.
 
На фото суддя Кристина Ореховська
 
– Суд ухвалив перенести засідання на іншу дату. Надати можливість стороні органу обвинувачення привезти документи відповідності. Оголошена перерва, – повідомила суддя Кристина Ореховська.
 
Нагадаємо, Ігоря Мічуду затримали у суботу за підозрою у вимаганні та отриманні хабара – 400 тисяч гривень. Речниця Військової прокуратури Західного регіону Юлії Галущак повідомила, що за ці гроші керівник не ініціював би перевірки будівництва у Рівному. Для керівника ДАБІ в області суддя Кристина Ореховська в понеділок обрала міру запобіжного заходу – 60 діб під вартою без права внесення застави. Це рішення, як повідомив адвокат Ігор Соломчук, він оскаржуватиме в Апеляційному суді до кінця цього тижня. Сам Ігор Мічуда назвав ситуацію замовленням із боку забудовників.