Водоканал відновив водопостачання у Квасилів

11:14, 2 лют. 2019
 
Водоканал відновив водопостачання у Квасилів

Спеціалісти "Рівнеоблводоканалу" ліквідували порив на водогоні та відновили водопостачання тій частині жителів приміського Квасилова та Нового Двору, у яких вода зникла в п’ятницю (1 лютого) зранку.

Про це повідомила нам прес-секретарка підприємства Оксана Конопацька, посилаючись на інфрмацію від головного інженера водоканалу Андрія Грухаля.

– Ми готові були працювати і вночі, аби до ранку повністю відновити водопостачання. Ускладнювало ситуацію і те, що до пошкодженої ділянки водопроводу немає жодних під’їзних шляхів. Хоча на генплані вони зазначені. Тож, аби дістатися до неї, довелося просити дозволу у власника приватної території. До виконання робіт було залучено одразу дві аварійні бригади. Роботи завершили до 24:00. А вже за півгодини повністю відновили водопостачання у Рівному на вулицях Смерековій, Скоропадського, Хутірській, Корнинській та в смт Квасилів. Нагадаємо, пошкодження на цій ділянці стаються вже не вперше. Причина тому – зношеність труб та агресивне середовище, оскільки пролягає водопровід через болотисту місцевість, – зазначила прес-секретарка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Друга аварія на водогоні з початку року: частина Квасилова без води (ФОТО)


Вона додала, що аби подібних проблем не виникало у майбутньому, "Рівнеоблводоканал" планує повністю замінити проблемну ділянку водопроводу на нові поліетиленові труби, які є більш стійкими до агресивного середовища. Почнуть ці роботи, як тільки дозволятиме погода.

Те, що водопостачання у Квасилові відновили, нам телефоном підтвердила і місцева жителька Юлія Дем’янчук.
Нагадаємо, на початку цього року частина Квасилова та Нового Двору 6 діб була без централізованого водопостачання через порив водогону.