У Клевані загорівся лако-фарбовий цех, ймовірно – через вибух (ФОТО) (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

20:50, 17 жов. 2019
 
У Клевані загорівся лако-фарбовий цех, ймовірно – через вибух (ФОТО) (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

У Клевані загорівся лако-фарбовий цех. Цю інформацію Суспільному повідомив прессекретар обласної служби порятунку Максим Старенький. З його слів, загоряння сталося у приміщенні на вулиці Центральна, 38. Подробиці події Максим Старенький пообіцяв повідомити згодом. 

Заступник голови Клеванської селищної ради Володимир Мокляк на своїй сторінці у ФБ о 20.00 повідомив таке: "Зараз знаходимось на місці події. На приміщені будівлі "Мийна" до миється тара виникло локальне замикання. Пожежа локалізована. За попередньою інформацією, шкідливих викидів немає". Журналісти Суспільного зателефонували Володимиру Мокляку для уточнення інформації, проте він повідомив, що наразі розмовляти не може. Згодом у новому дописі він додав, що "Зараз тривають дії слідчих. Відбирають пояснення. Попередня інформація: Відбувся вибух газо-повітряної суміші.". Ще раніше він написав, що травмованих немає. 

 

Зазначимо, що за адресою: вулиця Центральна, 38 у Клевані знаходяться підприємства "КОЛОР С.І.М" та "Хімія парк". Нагадаємо, що 7-го вересня близько сотні людей пікетували підприємство, стверджуючи, що його викиди шкодять здоров’ю. На підприємстві це заперечили. 

Суспільне намагається дізнатися більше про цей інцидент. 

________

21:09

У пресслужбі ДСНС надали таку інформацію щодо інциденту: 

"17 жовтня о 18:58 на спецлінію "101" надійшло повідомлення про те, що у смт. Клевань по вул. Центральна на території ТОВ "Колор С.І.М." відбулось загоряння окремо стоячої будівлі. На місце події було направлено 2 чергові караули 4-ї державної пожежно-рятувальної частини смт. Клевань, черговий караул 2-ї державної пожежно-рятувальної частин міста Рівне, а також оперативно-координаційний центр обласного управління ДСНС. По прибуттю було встановлено, що внаслідок вибуху відбулось загоряння приміщення з миття використаних банок з-під фарби.

На гасіння пожежі відразу подали два стволи: один на ліквідацію осередку загоряння, інший на охолодження поруч розташованих будівель. О 19:38 пожежу вдалося локалізувати, а о 20:16 повністю ліквідувати. Жертв та постраждалих немає. Причина пожежі та завдані матеріальні збитки встановлюються. До гасіння було залучено три одиниці спецтехніки ДСНС та 15 рятувальників", – йдеться в повідомленні.

________

21:40

Обставини вибуху на підприємстві встановлюватиме і поліція, повідомив речник ГУ НП в області Антон Крук, зазначивши, що за результатами акту працівників ДСНС вирішуватиметься питання про кваліфікацію вказаної події. Крім того, поліцейські залучатимуть фахівців відповідних служб, аби здійснити заміри щодо встановлення рівня забруднення атмосферного повітря в житловій зоні.

 ________

11:30 

Сьогодні у Клевані залучили фахівців відповідних служб, аби здійснити заміри щодо встановлення рівня забруднення атмосферного повітря в житловій зоні.
Директорка "КОЛОР С.І.М" Зоя Іващук Суспільному повідомила, що у підприємстві не виключають протиправного втручання третіх осіб. 

На фото директорка "КОЛОР С.І.М" Зоя Іващук

Більш детально про цей випадок можна дізнатись у сьогоднішньому матеріалі Суспільного: На місці вчорашньої пожежі взяли проби повітря, а директорка "КОЛОР С.І.М." припустила підпал