Версія "КАТП": сміттєзвалище могли підпалити колишні в’язні, яких не пустили на полігон

16:56, 26 чер. 2019
 
Версія

Двох чоловіків, яких підозрюють у підпалі рівненського сміттєзвалища, зафіксували камери відеоспостереження. Про це Суспільному повідомив керівник «КАТП-1728», яке обслуговує сміттєвий полігон, Ростислав Кралюк.

За його словами, це чоловіки віком 45-50 років, ймовірно жителі Сарненського району. Ростислав Кралюк припускає, що це могла бути помста за те, що їх не пустили на сміттєзвалище. У поліцію з цього приводу не повідомляли, розповів пан Кралюк.

– У нас є підозра, що це був підпал, є дві особи, але вони на даний час не встановлені. Наскільки ми знаємо, вони з Сарн чи Сарненського району. Вони були тут на полігоні перед цим, працівники полігону їх не допустили, вони десь там відпочивали, умовно кажучи, у посадці. І коли мої хлопці приїхали вчора подивитися, де вони там є, вони їх побачили, почали втікати. Але у нас є їхні портрети, вони були на полігоні, на камерах там є. Попередньо вони були у місцях "не столь отдальонних", десь у Сарнах, а тут вирішили на полігоні позайматися, покерувати. Але їх тут негостинно прийняли. В татуюваннях, почали хвалитися, що вони були у Катеринівці, чи як вони кажуть – у "Катьки". Ну це так, але вони десь звідти,розповів Ростислав Кралюк.

 

Читайте також по темі: Горить рівненське сміттєзвалище (ФОТО, ВІДЕО) (ОНОВЛЕНО)


Як ми повідомляли раніше, рівненське сміттєзвалище загорілося учора близько 5-тої ранку. Горіло орієнтовно пів гектара території, загалом полігон має площу більше як 21 гектар. Ситуацію рятувальники моніторили із квадрокоптера. Як пояснив речник Служби порятунку області Дмитро Мельник, робили це для того, аби слідкувати за напрямком вітру, відповідно і за напрямком руху пожежі. Близько 15-ї години пожежу вдалось ліквідувати.

 

Читайте також по темі: Дослідили повітря через пожежу на сміттєзвалищі: чим сьогодні дихали рівняни та чи є це небезпечно