Горить рівненське сміттєзвалище (ФОТО, ВІДЕО) (ОНОВЛЕНО)

6:52, 25 чер. 2019
 
Горить рівненське сміттєзвалище (ФОТО, ВІДЕО) (ОНОВЛЕНО)

Рівненські рятувальники продовжують ліквідовувати пожежу на сміттєзвалищі в Бармаках, яка виникла вночі.

Як повідомив речник Служби порятунку області Дмитро Мельник, горить орієнтовно пів гектара території (загалом полігон має площу 21 гектар).



Від Головного управління ДСНС у Рівненській області залучено 3 одиниці спецтехніки та 18 чоловік особового складу рятувальників. Від
"КАТП-1728", яке експлуатує звалище, 2 одиниці спецтехніки та 4 працівника.

– Ситуація контрольована. Поширення вогню немає. Гасіння продовжується,сказав Дмитро Мельник.

________

12:44

Ситуацію рятувальники моніторять із квадрокаптера. Як пояснив Дмитро Мельниак роблять це для того, аби слідкувати за напрямком вітру, відповідно і за напрямком руху пожежі. Окрім, спецтехніки служби порятунку займання ліквідовують працівники "КАТП-1728", яке експлуатує звалище, повідомив директор підприємства Ростислав Кралюк. Воду підвозять з сусіднього сміттєпереробного заводу, адже водогону тут немає, додав Ростислав Кралюк.

 

– Проводимо локалізацію займання. Це самозаймання, можливо і підпал, на даний час це важко сказати. Є чотири пожежні машини, є чотири поливки з ШЕУ та тресту зеленого господарства. Також працює бульдозер, задіяні і наші працівники. Ми бачимо заглиблення, товщина 6 метрів. Для того щоб було простіше локалізувати, ми його розгортаємо і робимо площу. Щоб менше було затрати води. Зверху можемо локалізувати, а внизу може продовжуватись,каже директор "КАТП-1728" Ростислав Кралюк. 

Ситуація зараз контрольована, а поширення вогню немає, зазначив Дмитро Мельник.

– Станом на 7 ранку пожежа була повністю локалізована. Поширення вогню ніде немає. За години дві-три пожежу повністю ліквідують. Наші співробітники разом з працівниками КАТП відрізали осередок займання від самого сміттєзвалища, щоб вогонь не поширювався. Зараз проводять проливку. Відкритого вогню немає, лише задимлення,додав речник Служби порятунку області.

________

О 15:00 рівненські рятувальники ліквідували пожежу яка виникла на сміттєзвалищі.