Ігор Мічуда, який зараз перебуває у СІЗО – поки що офіційно керівник обласної ДАБІ

16:05, 29 тра. 2019
 
Ігор Мічуда, який зараз перебуває у СІЗО – поки що офіційно керівник обласної ДАБІ

Сьогодні мав відбутися суд про відсторонення чиновника з посади, однак його перенесели на завтра. Як повідомив адвокат Ігоря Мічуди Ігор Солімчук, про причину перенесення йому у суді не повідомили.

Нагадаємо, Ігоря Мічуду затримали у суботу за підозрою у вимаганні та отриманні хабара - 400 тисяч гривень. Речниця Військової прокуратури Західного регіону Юлії Галущак повідомила, що за ці гроші керівник буцімто не ініціював би перевірки будівництва у Рівному. Ігор Мічуда назвав своє затримання замовним та вважає, що це справа рук забудовників.

Для керівника ДАБІ Рівненської області суддя Рівненського міського суду Кристина Ореховська в понеділок обрала міру запобіжного заходу – 60 діб під вартою без права внесення застави. Це рішення, як повідомив адвокат Ігор Соломчук, він оскаржуватиме в апеляційному суді до кінця цього тижня.

– Апеляція готова, але відпрацьовуються всі нюанси, пов’язані з європейською практикою Європейського суду. На переконання захисту, місцевий суд проігнорував позицію захисту. Ми будемо доводити, що немає доказів того, що Мічуда ймовірно створив той і другий злочин. Перше – це хабар, другий – це коли з пістолетом на правоохоронний орган. Мічуда стверджує, що коли слідчий оголошував ухвалу суду про обшук, він був у кайданках. А в документах написано, що в цей час він вискочив з чимось схожим на пістолет, прокоментував сьогодні адвокат Ігоря Мічуди Ігор Солімчук. 

Читайте також по темі: Мічуду-молодшого суд відправив під домашній арешт

 

На головному фото – Ігор Мічуда у понеділок під час обрання міри запобіжного заходу.