У ДАБК почали перевірку добудови до будинку у центрі Рівного (ВІДЕО) (ОНОВЛЕНО)

19:17, 21 жов. 2019
 
У ДАБК почали перевірку добудови до будинку у центрі Рівного (ВІДЕО) (ОНОВЛЕНО)

Добудовою, яка два дні тому з’явилася біля будинку на вулиці Чорновола,12, зацікавився голова профільної комісії Рівнеради Назарій Поліщук. Він назвав її незаконною і повідомив про це в міське управління Державного архітектурно-будівельного контролю. Спеціаліст ДАБКу назвав це будівництво самочинним. І повідомив: за цим фактом вони розпочали перевірку. Подробиці – у нашому сюжеті.

Це житловий будинок на вулиці Чорновола, 12. Поруч – зупинка міських та приміських маршруток.

На фото голова комісії Рівнеради з питань міського господарства Назарій Поліщук

Дві доби тому мною була виявлена незаконна добудова до багатоквартирного житлового будинку. Я сьогодні поцікавився в міському управління ДАБК, чи видавалися містобудівні умови на цей об’єкт. А керівництво мене запевнило, що жодних дозвільних документів на початок робіт, які пов’язані із добудовою, управлінням не видавались, – розповідає голова комісії Рівнеради з питань міського господарства Назарій Поліщук.

На фото головний спеціаліст міського управління ДАБК Олександр Кравець

Ви спостерігаєте факт самочинного виконання будівельних робіт по реконструкції приміщень підвального поверху. Чому самочинне? Бо станом на сьогодні у єдиному реєстрі документів, які дають право на виконання будівельних робіт, відсутня будь-яка інформація стосовно реєстрації права на вказані роботи за вказаною адресою, – каже головний спеціаліст міського управління ДАБК Олександр Кравець.

Окрім того, Назарій Поліщук звертає увагу на ще два порушення в добудові до житлового будинку.

– Будівля знаходиться у спільній сумісній власності власників квартир. І мешканці цього будинку, за моєю інформацією, не давали дозволу на добудову. По-друге, земельна ділянка, яка знаходиться під об’єктом будівництва, не відводилася Рівненською міською радою ні у власність, ні в оренду, ні в будь-який інший вид використання. Тобто вона самозахоплена, – додає Назарій Поліщук.

Під час зйомки Суспільне поцікавилось думкою пішоходів і пасажирів. 

На фото рівнянин Олег Архіпков

Думаю, що ненормально, бо виступає на тротуар, але мені не заважає, – каже рівнянин Олег Архіпков.

На фото квасилівчанин Сергій Ляшук

Ми як стояли, так і будемо стояти. Чого воно буде заважати. Хіба, якщо тут буде кабак, то, може, тоді й буде заважати, – коментує квасилівчанин Сергій Ляшук.

На фото рівнянин Сергій Гречанюк

– Це ненормально. Якщо кожен почне захоплювати підвал, який виходить на центральну вулицю, то буде бардак. Воно буде заважати. Повинен бути закон, який має виконуватися, – розповідає рівнянин Сергій Гречанюк.

Це Сергій Курилюк. Він живе у цьому будинку. ОСББ тут ще не зареєстрували, але вже провели установчі збори і обрали його головою, – пояснює чоловік. Про добудову до їхнього будинку розповідає таке:

Раніше воно було. Тільки оцієї прибудови не було. А от там далі вже є прибудова незаконна і вона стоїть уже більше року. Мешканці проти всі, буквально всі. Я подавав заявки і в управління архітектури, і до Хомка особисто звертався, і в міліцію звертався, що це незаконно будується. Але... Мені говорять, що не можемо знайти власника.

У даних з держреєстру, які обраний голова ОСББ Сергій Курилюк отримав у Центрі надання адмінспослуг, власницею цього нежитлового приміщення зазначено Олену Круліковську. Зі слів Сергія Курилюка, це дружина нотаріуса Андрія Круліковського, який має офіс у цьому ж будинку. Андрій Круліковський від коментарів відмовився. А його дружина Олена на телефонний дзвінок кореспондентки Суспільного заявила, що з журналістами не спілкується і поклала слухавку.

Головний спеціаліст міського ДАБКу Олександр Кравець власницею підвального приміщення називає іншу особу.

– Нерухоме майно зареєстроване, відповідно до даних реєстру, на Щербакову Євгенію Павлівну. Вона є власницею. Але чи є вона виконавцем робіт – на даний час встановлюється. Бо з 18-го жовтня у нас розпочата перевірка. До завтрашнього дня вона триватиме і за її результатами будуть ясні подальші дії, додає  Олександр Кравець.

Якщо перевірка не дасть результатів, фахівці ДАБКу звернуться до працівників Національної поліції, щоб встановити замовників та осіб, причетних до виконання цих робіт. 

 ________

23 жовтня, 12:20

Несанкціоновану добудову до будинку на Чорновола у Рівному – розбирають. Це побачили журналісти Суспільного. Робітник, який забирав блоки, поза камерою сказав, що таку команду йому дав прораб.

Як ми повідомляли раніше, у ДАБКу добудову на Чорновола,12 назвали самочинною. Це встановили у результаті перевірки. Як повідомив начальник міськДАБК Микола Дядюсь, учора протокол про це вручили працівникам на місці будівництва. Також їм видали припис на демонтаж вже зведеної конструкції.