Відео із суддею, яку зупиняли патрульні, можна буде побачити тільки у суді

15:57, 8 лют. 2019
 
Відео із суддею, яку зупиняли патрульні, можна буде побачити тільки у суді

Відео з нагрудних камер поліцейських, яке б довело або спростувало, чи відмовлялась суддя Березнівського районного суду Нінель Мельничук проходити освідування на стан сп’яніння, можна буде побачити не раніше, аніж коли його почнуть розглядати як доказ у Рівненському міському суді.

У поліції цей відеозапис відсутній, адже, як йдеться у відповіді на наш інформаційний запит, термін його зберігання – 30 днів. Після його завершення відео з нагрудних камер копів видаляють.

Також у відповіді, підписаній заступником начальника управління Андрієм Крутнем, зазначено, що цей відеозапис направили до Рівненського міського суду.

З огляду на те, що журналісти не є стороною у справі, то, згідно з українським законодавством, матеріали до неї нам у суді не надаватимуть.

Зазначимо, що запит наші журналісти відправляли 31 січня цього року після того, як судове засідання у справі про керування автівкою у нетверезому стані суддею Нінель Мельничук не відбулося. Нагадаємо, тоді суддя Рівненського міського суду Євген Сидорук оголосив про самовідвід, адже суддя Нінель Мельничук раніше працювала помічницею Євгена Сидорука.

Станом на сьогодні у реєстрі стану розгляду судових справ не вказано, хто і коли розглядатиме цю справу.
Як ми вже повідомляли, суддю Березнівського районного суду Нінель Мельничук за кермом автомобіля "Ford" на іноземній реєстрації патрульні спинили 1 січня. Комбат патрульної поліції області Андрій Ліснічук розповів, що правоохоронці запідозрили, що жінка була у стані алкогольного сп’яніння.

Згодом сама суддя прокоментувала Суспільному цей інцидент так:
– Я не відмовлялася від проходження огляду на апараті "Драгер", я проходила такий огляд, однак працівники поліції склали протокол за відмову. Це все зафіксовано на відео. Після цього зразу, можливо у межах 15-20 хвилин, я здала аналіз, так само ще раз проходила на апараті "Драгер", це на Князя Володимира в центрі. Результати огляду – нулі. Тобто алкоголю не виявлено, казала Нінель Мельничук.