Суддя, який мав судити колегу у справі про нетверезу їзду, взяв самовідвід

18:46, 31 січ. 2019
 
Суддя, який мав судити колегу у справі про нетверезу їзду, взяв самовідвід

Суддя Рівненського міського суду Євген Сидорук оголосив про самовідвід у справі про керування автівкою у нетверезому стані. Особа, яку притягують до відповідальності – суддя Березнівського районного суду Нінель Мельничук.

Перше засідання мало відбутися учора, втім, його відмінили через самовідвід судді. Як пояснила суддя-спікер Рівненського міського суду  Олена Першко, жінка працювала у цій установі помічницею Євгена Сидорука, до якого на розгляд і потрапила її справа. Заява про самовідвід потрапляє на автоматичний розподіл. Олена Першко розповіла, що вже відомо, що заяву розгляне суддя Олександр Тимощук. Він і вирішить, чи справді Євген Сидорук має підстави не розглядати цю справу.

На фото Олена Першко

– В будь-якого стороннього спостерігача міг виникнути сумнів, чи буде він неупереджений при розгляді цієї справи. Якщо суддя, який розглядає заяву, вирішить, що дійсно головуючого в даній справі необхідно відвести, відповідно до автоматизованого розподілу буде передана іншому судді Рівненського міського суду. У випадку, коли відведуться всі судді Рівненського міського суду, тоді справа буде передана до іншого суду, – розповіла суддя-спікер Рівненського міського суду Олена Першко.

Зазначимо, що строк притягнення до адмінвідповідальності – три місяці з дня виявлення адмінправопорушення. Якщо у цей термін справу не розглянуть – її закриють. Суддю Березнівського районного суду Нінель Мельничук за кермом автомобіля "Форд" на іноземній реєстрації патрульні спинили 1 січня. Комбат патрульної поліції області Андрій Ліснічук розповів, що правоохоронці запідозрили, що жінка нетвереза.

На фото Андрій Ліснічук

– Водієві було запропоновано пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння на місці зупинки транспортного засобу, а також у відповідному медичному закладі. І водій вживав деякі дії щодо ухилення і згодом було складено протокол за частиною першою статті 130 в зв’язку з відмовою водія пройти такий огляд, – каже комбат патрульної поліції області Андрій Ліснічук.

Фото з особистої сторінки Нінель Мельничук у Fb

– Я не відмовлялася від проходження огляду на апараті "Драгер", я проходила такий огляд, однак працівники поліції склали протокол за відмову. Це все зафіксовано на відео. Після цього зразу, можливо, у межах 15-20 хвилин, я здала аналіз, так само ще раз проходила на апараті "Драгер", це на Князя Володимира в Центрі. Результати огляду – нулі. Тобто алкоголю не виявлено, – каже суддя Березнівського районного суду Нінель Мельничук.

Наші журналісти надіслали до Управліління патрульної поліції запит на отримання відео зупинки судді з боді-камер правоохоронців, аби дізнатися, чи справді жінка відмовлялася пройти тест на вміст алкоголю в крові. Відповідь ми наразі чекаємо.