Майно, вилучене у Віктора Вдовиченка, суд досліджував без журналістів

19:05, 31 січ. 2019
 
Майно, вилучене у Віктора Вдовиченка, суд досліджував без журналістів

Сьогодні, 31 січня у Рівненському міському суді відбулося засідання, на якому досліджували майно, вилучене 24 січня під час обшуку в будинку керівника управління державної судової адміністрації області Віктора Вдовиченка.

Зокрема, це вогнегасник та холодильник з інвентарними номерами. Фотографії нам надали джерела в СБУ. Потрапити на саме засідання у журналістів не вийшло. 

На фото журналіст Володимир Струс

– Судове засідання мало відбутися о третій годині дня. Наша знімальна група попередила про своє бажання потрапити туди секретаря Вікторію Якимчук та помічницю, яка представилася Іриною, але прізвища не назвала. Нас попросили зачекати на першому поверсі, доки розпочнеться розгляд і нас викличуть. Через півгодини ми поцікавилися ситуацією. Ірина пояснила: ще шукають приміщення для засідання. Через годину ми піднялися до судді Володимира Долі. Він розповів, що розгляд вже відбувся і, вочевидь, нас забули викликати. Прийняте судом рішення порадив дивитися у реєстрі. Суддя-спікер Рівненського міського суду Олена Першко пообіцяла озвучити його завтра, – розповів кореспондент UA: Рівне Володимир Струс.

Нагадаємо, що обшуки у Віктора Вдовиченка відбулися у рамках кримінального провадження, порушеного у справі про розкрадання бюджетних коштів та майна, виділених для забезпечення роботи місцевих судів керівництвом судової адміністрації в області. Їх проводили 24 січня працівники СБУ. Аналогічні обшуки провели того ж дня на підприємствах дружини Вдовиченка, а також на його робочому місці. Наступного дня Віктор Вдовиченко повідомляв  журналістам UA: Рівне, що слідчі під час обшуку допустили порушення і він навіть заявив про викрадення коштів на лінію 102. Скільки грошей винесли із будинку він не знає.