Замах на вбивство бізнесмена: адвокат "Большого" вимагає скасувати підозру

17:49, 30 січ. 2019
 
Замах на вбивство бізнесмена: адвокат

Скасувати підозру Володимиру Шевчуку на прізвисько "Большой", якому інкримінують організацію замаху на вбивство рівненського бізнесмена, вимагає адвокат Олег Головчак.

З таким клопотанням останній звернувся в Рівненський міський суд. Засідання у цій справі відбулося сьогодні. Як повідомив Олег Головчак, Володимира Шевчука підозрюють в співучасті в організації замовного вбивства бізнесмена Валентина Загороднюка та організації підпалу редакції агенції журналістських розслідувань "Четверта влада".

Зі слів адвоката, підозра його клієнту грунтується на показах двох киян: Леоніда Могилова та Анатолія Рикунова, саме їм у цій справі інкримінують роль виконавців замаху на вбивство та підпалу. Їх Олег Головчак клопоче допитати в якості свідків. На сьогоднішньому засіданні суддя Рівненського міського суду Володимир Доля оголосив перерву, аби ознайомитися із додатковим клопотанням.

На фото Олег Головчак

– Необхідно допитати в якості свідків Рикунова А.Ю. та Могилова Л.В. під час досудового розслідування. Поставити їм наступні запитання: "Чи був здійснений психологічний тиск на Рикунова та Могилова працівниками поліції з моменту їх затримання до надання ними показів?" "Якою була мета приїзду у місто Рівне Рикунова та Могилова? Чи знайомі вони з Шевчуком, Мокринським та Соловйовим (Мокринський та Соловйов – інші підозрювані, які наразі, за версією слідства, також переховуються за кордоном, – ред.)та при яких обставниках вони познайомилися?", – каже адвокат Олег Головчак.

На фото Олександр Харечко

– Допитати вказаних осіб як свідків у даному судовому засіданні неможливо, оскільки вони проходять в організованій злочинній групі і являються підозрюваними в цьому ж проваджені, – сказав прокурор  Олександр Харечко. 

На фото Володимир Доля

– Питання неоднозначне і для того, щоб прийняти обгрунтоване рішення по клопотаннях, суд має ознайомитися із відповідними документами, зокрема із показаннями підозрюваних під час досудового розслідування, – сказав суддя Володимир Доля.

Нагадаємо, 17-го липня 2018-го року на парковці на вулиці Небесної Сотні, буцімто, виявили тіло 42-річного рівненського бізнесмена Валентина Загороднюка. Згодом заступник начальника Нацполіції в області Сергій Волков повідомив, що вбивство було зімітоване. Виконавців затримали того ж дня. Це двоє киян: Леонід Могилов та Анатолій Рикунов. Вони знаходяться в рівненському СІЗО. Підозри в організації замаху на вбивство вручили рівнянам Володимиру Шевчуку та Ігорю Мокринському. Ще одному рівнянину Володимиру Соловйову інкримінують співучасть. Також їм інкримінують підпал офісу інтернет-видання "Четверта влада". Пожежа виникла там торік у лютому. Як згодом розповів Сергій Волков, за підпал офісу затриманим заплатили дві тисячі доларів. Наразі усі троє – Володимир Шевчук, Ігор Мокринський та Володимир Соловйов перебувають в розшуку.

Читайте також:  Суд залишив під вартою підозрюваних у підготовці до вбивства рівненського підприємця (ВІДЕО)