Суд залишив під вартою підозрюваних у підготовці до вбивства рівненського підприємця (ВІДЕО)

16:29, 16 січ. 2019
 
Суд залишив під вартою підозрюваних у підготовці до вбивства рівненського підприємця (ВІДЕО)

Ще 60 днів під вартою проведуть двоє учасників злочинної групи, яких підозрюють в підготовці до вбивства рівненського підприємця.

Сьогодні клопотання прокурорки Юлії Козінської про продовження терміну арешту задовільнила колегія суддів Рівненського міського суду. Підготовче засідання у справі не відбулося через відсутність потерпілих.


Обвинувачений Леонід Могилов:
– Я відразу слідчому пояснив, що ми займалися бурштином. Спочатку. А мені слідчий запропонував, якщо ти хочеш захисту свідків йти, тоді погоджуйся, що ти оббрехаєш цих людей. Нам відразу сказали, що ми зальотні.

Обвинувачений Анатолій Рикунов:
– Я сам в пресі працюю, я не міг вам зробити біди.

На перше підготовче судове засідання у цих справах не з’явилися потерпілі.

Головний редактор агенції журналістських розслідувань "Четверта влада" Володимир Торбіч:
– Один із обвинувачених був під час слідчого експерименту в нас в редакції і він дуже детально розповідав, що він робив, як він і куди заходив. І він це говорив не так ніби щось вигадуючи, а говорив дуже так впевнено. І коли йому додаткові питання ставили, він дуже чітко відповідав. Це перше. І друге – його свідок упізнав. Тому те, що він зараз вигороджується, то він переживає, щоб йому організатори нічого не зробили.

Нагадаємо, 17-го липня 2018-го року на парковці на вулиці Небесної Сотні, буцімто, виявили тіло 42-річного рівненського бізнесмена. Згодом, заступник начальника Нацполіції в області Сергій Волков, повідомив, що вбивство було зімітоване.

Двох чоловіків, які, за версією слідства, причетні до підготовки цього вбивство, затримали в липні. Знаходяться вони у СІЗО. Зі слів Людмили Суржук, обоє чоловіків – жителі Києва.

Також підсудні звинувачуються у підпі офісу інтернет-видання "Четверта влада". Пожежа виникла торік у лютому. Як згодом розповів Сергій Волков, за підпал офісу, затриманим заплатили дві тисячі доларів.

Як розповіла Людмила Суржук, один із них, причетний до вбивства чоловіка на вулиці Набережній, яке сталося у травні минулого року. З її слів це не було замовне вбивство. Конфлікт виник на грунті особистих неприязних стосунків. Окрім двох затриманих, які є виконавцями, у поліції підозрюють ще трьох осіб, серед них двоє рівнян – це 47-річні Володимир Шевчук та Ігор Мокринський. Вони наразі перебувають у розшуку.