"Собаки гавкають – караван іде", – керівник "Фіалки" прокоментував перемогу в тендері на "Авангард"

17:29, 29 січ. 2019
 

Керівник будівельної фірми "Фіалка" Юрій Фалко прокоментував для Суспільного перемогу своєї фірми у тендері на реконструкцію стадіону "Авангард". Як ми писали раніше, "Фіалка" запропонувала найдешевшу пропозицію із трьох фірм-учасників, погодившись виконати роботи за 199 мільйонів 800 тисяч гривень (на 2 мільйона 460 тисяч менше від стартової запропонованої замовником вартості)

Наводимо телефонну розмову журналіста та керівника фірми Юрія Фалка:

– Пане Юрію, ми хочемо отримати коментар з приводу тендеру на "Авангард". Як Ви, як у Вас настрій?
– Виклик новий, який, так би мовити – треба готуватись, свої можливості-потужності залучати і робить.

– В своїх силах впевнені?
– В своїх ні, а в своєму колективі впевнений.

– Після закінчення тендеру ми вже бачимо в Інтернеті, ну народ реагує приблизно так: "капєц, "Філака…". От яку Вашу відповідь подати? Що люди так якось скептично ставляться до "Фіалки"?
– Знаєте, це все… собаки гавкають – караван іде. Ми робимо свою роботу. Ми себе не позиціонуємо як якісь ті, хто чогось бояться, якихось викликів. А позиціонуємо себе як будівельна компанія, тому… Ми на ринку з 2004-го року будуєм, тому досвід в нас… 15 років як мінімум тільки я займаюсь будівництвом. А мої колеги, які зі мною працюють, є люди, в яких більше 40 років стажу.

– Коли Ви прогнозуєте почати?
– Коли буде заключна угода, коли будуть отримані дозволи на початок робіт. Впевнений, що воно буде швидко, всі зацікавлені в тому, щоб воно рухалось. Зараз управління капітального будівництва має займаться дозвільними документами. Отримаємо дозвіл – тоді й приступаєм.

За даними Єдиного державного реєстру фізичних та юридичних осіб, приватна виробничо-комерційна фірма "Фіалка" створена у 1994 році. Фірма зареєстрована у селі Зоря Рівненського району. Власником зазначений Володимир Фалко, керівником – його син Юрій Фалко.

За даними проекту "Закупівлі", з початку 2008 року і по цей час "Фіалка" уклала 123 угоди на виконання робіт за кошти платників податків. Загальна сума цих угод, за даними того ж джерела, 611 мільйонів гривень. Найбільшу кількість з цих угод укладено з 2015 року по тепер.

"Фіалку" та її посадових осіб пов’язують з рядом компаній, які також виконують підряди за бюджетні кошти, зокрема, у переліку таких: "Укрбудреммонтажінжиніринг" та "Вестінвестбуд".

«Фіалка» та посадові особи фірми фігурують у кримінальних провадженнях як такі, що, за версією правоохоронних органів, брали участь у змовах з іншими компаніями з метою привласнення бюджетних коштів. Про це йдеться в ухвалах Рівненського міського суду, що розміщенні у Державному реєстрі судових рішень.

Читайте також:  Перебудувати "Авангард": тендер виграла "Фіалка" (ІСТОРІЯ)

На головному фото Юрій Фалко