Рівненщина: власнику кафе, де отруїлось півсотні людей, оголосили про підозру

15:09, 22 лис. 2019
 
Рівненщина: власнику кафе, де отруїлось півсотні людей, оголосили про підозру

За фактом масового отруєння людей в кафе "Гурман", що сталось ще 14 липня у Мізочі Здолбунівського району, власнику закладу оголосили про підозру. Про це Суспільному повідомив начальник Здолбунівського відділення поліції Андрій Кушик. Слідство встановило, що при зберіганні продуктів та приготування із них страв були допущені порушення.

 
Керівник Здолбунівського відділення полції Андрій Кушик:
– Повідомлено про підозру власнику даного розважального закладу. Думаю, що до кінця цього місяця обвинувальний акт буде скерована до суду.
 
Нагадаємо, що 15-16 липня з діагнозом отруєння госпіталізували до Здолбунівської райлікарні 49 осіб. Напередодні вони були на весіллі у кафе "Гурман" в селищі Мізоч. Серед госпіталізованих було 9 дітей, найменшому з них два роки. Головний лікар Здолбунівської райлікарні тоді повідомив, що такого масового отруєння в їхньому районі ще не було. В поліції ж за цим фактом розпочали досудове розслідування.
 
Начальник управління держнагляду за дотриманням санітарного законодавства в області Василь Тонконоженко після перевірки кафе повідомив, що їхні фахівці виявили низку порушень. Зокрема, працівники не мали медичних книжок. Не було також документів, які б підтверджували якість продуктів, з яких готували страви. Не виявили також під час перевірки ані страв, ані сировини, з яких їх готували. А сама кухня не була розрахована на ту кількість відвідувачів, які у суботу-неділю перебували в закладі, а це майже 130 осіб.
 
Суспільне не має контактів власника кафе, однак готове озвучити його позицію, якщо він виявить таке бажання та звернеться в редакцію
 
Авторка: Валентина Гордич