Фракція направляє запити, щоб підтвердити або спростувати судимість Іванісова

12:51, 21 лис. 2019
 
Фракція направляє запити, щоб підтвердити або спростувати судимість Іванісова

Фракція "Слуги народу" хоче отримати неспростовні докази наявності або відсутності судимості за зґвалтування у 1995-му році, яке, за інформацією ЗМІ, буцімто у 17-річному віці вчинив чинний нардеп від Рівненщини, мажоритарник Роман Іванісов. Про це заявив сьогодні керівник фракції Давид Арахамія під час брифінгу. Нагадаємо, кілька днів засоби масової інформації розповідають про нібито наявністю у обранця судимості. Сам Роман Іванісов це спростовує через свої офіційні сторінки у соцмережах та називає це замовленням через свою антикорупційну діяльність. Вчора наявність судимості підтвердив генпрокурор Руслан Рябошапка, однак згодом ГПУ оприлюднила спростування та назвала інформацію непідтвердженою.

Ось що сказав з цього приводу Дави Арахамія на брифінгу, який розпочався о 12-й годині:

– Дуже багато зараз фейків, анонімних каналів і таке інше, і тому ми не можемо зараз на зараз перевірити. Я перевірив його профіль, коли його обирали до лав народних депутатів, ми тоді робили по всім довідки по всім правоохоронним органам. Довідка в нього є щодо несудимості, але зараз, як пояснили юристи (я цього, наприклад, персонально не знав), що якщо є погашена судимість, то у вас буде довідка про несудимість… Пан Іванісов… я йому вчора набирав, тому що він на окрузі зараз, і кажу: є така інформація, якщо це буде правдою, то вибачай, але немає в тебе жодної причини знаходитись чи в нашій партії, чи в нашій фракції. Він каже:"Я це розумію". Я кажу: більше того, зараз ця інформація… суспільство обурюється і треба якимось чином зараз чи підтвердити, чи спростувати. Він каже: "Мені треба час на це"… Він займається антикорупційними справами по бурштину в Рівненській області і він каже, що це замовлення на нього. Я не можу це ні спростувати, не підтвердити... Тому ми вирішили з ним: він сам за власної ініціативи виходить з фракції та партії, ми це підтримуємо. Якщо він спростує і вся країна побачить, що це був фейк – тоді ми його заберемо назад. Якщо це підтвердиться – нехай іде по своїх справах, куди він захоче. Він спростовував мені,сказав пан Арахамія.

Очільник фракції "Слуга народу" зауважив, що складність перевірки, на його думку, у тому, що справи 1996-го року – у паперовому вигляді і їх немає в реєстрах.

- Пан Іванісов мені повідомив, що його представник їде до Маріупольської колонії, де його звинувачують, щоб там на відео записати всі журнали, щоби побачити, що там немає ніяких записів… Ми також звертаємось, сьогодні від секретаріату фракції направляємо офіційні запити в ГПУ, в МВС, в СБУ з проханням перевірити і надати нам повну і всебічну інформацію з цього приводу,сказав Давид Арахамія.

Додамо також, що про те, що ситуацію він бере під свій контроль, заявив вчора і президент Володимир Зеленський.

Більш детально про цю тему можна прочитати ТУТ.  

 

Автор: Іван Марчук