18 адмінматеріалів: патрульні разом із Укртрансбезпекою перевірили маршрутки (ВІДЕО)

13:50, 11 жов. 2019
 
18 адмінматеріалів: патрульні разом із Укртрансбезпекою перевірили маршрутки (ВІДЕО)

Вісімнадцять адмінматеріалів спільно з працівниками Укртрансбезпеки склали сьогодні патрульні поліцейські під час рейдової перевірки маршруток на вулиці Курчатова у Рівному. У тому числі і на двох водіїв таксі за надання послуг без ліцензії. А також - на механіка автопідприємства, який випустив у рейс маршрутку без пройденого обов’язкового техогляду. Загалом, упродовж трьох годин, з п’ятої до восьмої ранку, оглянули три десятка маршруток. 


Начальник сектору безпеки дорожнього руху патрульної поліції області Сергій Коханюк зупиняє для перевірки автобус, що курсує за маршрутом "Рівне - Садові ділянки". Сьогодні рейдову перевірку маршруток поліцейські спільно з інспекторами обласного управління Укртрансбезпеки проводять на вулиці Курчатова у Рівному. Після огляду салону, водія запрошують до спецавтомобіля. По факту - в автобусі на одне сидіння більше, ніж у техпаспорті.

На фото водій Сергій Мовчан

- Помилка в МРЕВ - неправильно виписаний техпаспорт. 57+1 сидіння. Моя помилка в цьому яка? - питає водій Сергій Мовчан.

- Тобто, Ви не згодні із зауваженнями? (запитує журналіст)

- Ні, не згодний. Моєї помилки тут нема.

- Що тепер робитимете?

- Зажену, в гараж поставлю.

На фото начальник відділу безпеки дорожнього руху патрульної поліції області Сергій Коханюк

- 99%, що так записали в Сервісному центрі, бо подали такі документи. Коли людина придбала автобус - повинна була пересвідчитися в наявній кількості місць. Тепер треба здійснити перереєстрацію, у відповідності до законодавства, або привести у відповідність до документів. Ми маємо усі схеми транспортних засобів. Навіть, як повинні бути розташовані місця, - пояснює начальник відділу безпеки дорожнього руху патрульної поліції області Сергій Коханюк.

Поряд стоять ще два маршрутних транспортних засоби. Цей - курсує за сполученням "Рівне - Вінниця". Його водій відмовився представитися.

- Які зауваження мали до Вас працівники Укртрансбезпеки? (запитує журналіст)

- Ніяких. (відповідає водій)

- А чому затримали?

- Не знаю. Зупинили - перевіряють документи.

Інший автобус - "Рівне - Забороль".

На фото водій Анатолій Загоруйко

- На перереєстрацію забрали папку з паперами, - зазначає водій Анатолій Загоруйко.

- З якими паперами? У Вас до документів зауваження? (запитує журналіст)

- Так.

- Ви згодні з ними?

- І так, і ні...

- Тобто?

- Не можна ж все зразу зробити. Треба час. Сьогодні буде.

На фото головний спеціаліст відділу управління Укртрансбезпеки Андрій Собчук

- По Вінниці - були зауваження, бо ТЗ зберігався поза стоянкою. Хоча, в них є договір, що він повинен зберігатися на стоянці. Також водій не дотримувався режиму праці та відпочинку. Відсутня шайба. По ПАЗику - він без дозвільних документів. Як пояснив водій - документи на переоформленні. Керівник вивчить всі обставини. Якщо водій донесе - буде відповідне рішення. А по Вінниці - штраф однозначно, -  підсумовує головний спеціаліст відділу управління Укртрансбезпеки Андрій Собчук.

Упродовж трьох годин, з п’ятої до восьмої ранку патрульні спільно з працівниками Укртрансбезпеки склали вісімнадцять адмінматеріалів. У тому числі і на двох водіїв таксі за надання послуг без ліцензії. А також - на механіка автопідприємства, який випустив у рейс маршрутку без пройденого обов’язкового техогляду. Загалом під час рейдової перевірки на вулиці Курчатова оглянути близько тридцяти маршрутних пасажирських транспортних засобів.

- Постійно здійснюються такі перевірки. В нас триває акція під умовною назвою "Безпека дорожного руху - це життя". Спільно з інспекторами Укртрансбезпеки створюємо мобільні групи. Головна мета - попередити правопорушення, - додає начальник відділу безпеки дорожнього руху патрульної поліції області Сергій Коханюк.

Читайте також:

Чотири протоколи за дві години: Суспільному показали, як Укртрансбезпека перевіряє маршрутки (ВІДЕО)