Спроба зґвалтування дівчини: нападника затримали (ОНОВЛЕНО)

8:57, 3 жов. 2019
 
Спроба зґвалтування дівчини: нападника затримали (ОНОВЛЕНО)

Про те, що вчора в мікрорайоні Ювілейний у Рівному чоловік, який десять років тому був судимий за зґвалтування та вбивство, знову намагався вчинити злочин, повідомили активісти спільноти "Pitbull_Rivne" (активісти співпрацюють з поліцією на громадських засадах).

За інформацією із допису, дівчину чоловік затягнув в чагарники за зупинкою громадського транспорту, де спробував задушити і зґвалтувати.

"Завдяки небайдужим перехожим, котрі повідомили про крики про допомогу і швидкій реакції копів – лиха вдалось уникнути. Дівчина жива, познущатись з неї покидьок не встиг, хоч і казав, що по завершенню нелюдської розправи він піде гуляти собі, а дівчина вже не піде нікуди. Рому сполохали проблискові маячки патрульного авто, а тих секунд, які знадобитись переляканій до смерті дівчини, вистачило маньяку, щоб втекти",йдеться у дописі.

Особливі прикмети:
- зріст приблизно 175см
- худорлявий
- має тюремні татуювання на кистях та пальцях рук

Як повідомив Суспільному начальник відділу комунікації поліції області Антон Крук, по цій ситуації поліція проводить комплекс оперативних заходів, орієнтований увесь особовий склад поліції області та інших регіонів, аби упіймати нападника. Наразі відкрито кримінальне провадження за фактом замаху на умисне вбивство, поєднане із зґвалтуванням.



Щодо самого нападу, то, як повідомили у поліції, напад 26-річний рівнянин скоїв на 24-річну сусідку. Коли вона поверталась додому та розмовляла по телефону, нападник схопив її за шию і почав душити. Потерпіла втратила свідомість. Коли отямилася за зупинкою громадського транспорту, над собою побачила чоловіка. Вона впізнала його, адже це був її сусід. 26-річний житель обласного центру знову почав душити свою жертву. Дівчині вдалося опанувати себе: вона зуміла відволікти розмовою чоловіка та зателефонувала до подруги, а та – до поліції. За хвилину прибув екіпаж патрульної поліції. Однак 26-річний зловмисник утік. 

Як повідомляло Суспільне раніше, у серпні в Рівному затримали підозрюваного у серії зґвалтувань, які він вчиняв із 2013-го року. 

________

10:05
Як повідомив речник поліції Антон Крук, підозрюваного у нападі затримали, з ним спілкуються слідчі. 

Чоловік, якого зараз підозрюють у нападі на 24-річну рівнянку, був засуджений за обвинуваченням у вбивстві п’ятикласниці, яке сталося рівно 10 років тому, 2 жовтня 2009-го року, повідомив речник Нацполіції області Антон Крук.

Тоді тіло 11-річної дівчинки виявили у підвалі недобудованої багатоповерхівки на Ювілейному. Загибла навчалася у восьмій школі. Як розповідала тоді нашим журналістам директорка навчального закладу Ніна Назарук, в цій школі навчався і обвинувачений. Він, як повідомив сьогодні під час пресконференції заступник начальника Нацполіції в області Олександр Панасюк, за скоєне у 2009 році у в’язниці відсидів майже 10 років. Звідти вийшов орієнтовно місяць тому.

Більше дивіться: Напад і спроба зґвалтування: подробиці нічного інциденту у Рівному (ВІДЕО)