Напад і спроба зґвалтування: подробиці нічного інциденту у Рівному (ВІДЕО)

18:24, 3 жов. 2019
 
Напад і спроба зґвалтування: подробиці нічного інциденту у Рівному (ВІДЕО)

У Рівному затримали чоловіка, якого підозрюють у нападі на 24-річну рівнянку. Це сталося близько опівночі на Соборній, коли вона поверталась додому та розмовляла по телефону. Подруга, з якою в момент нападу спілкувалася жінка, викликала поліцію. За хвилину прибув екіпаж патрульних, однак нападник утік. Про це повідомив речник головного управління Нацполіції області Антон Крук. Сьогодні зранку ймовірного нападника затримали.

 
Зупинка громадського транспорту на вулиці Соборній у Рівному вчора близько опівночі стала місцем злочину.
 
На фото координатор проекту "Pitbull-Рівне" Дмитро Леонтіюк
 
– Наші активісти проїжджали поряд. Побачили патрульний автомобіль, який на швидкості під’їжджав до зупинки з увімкненими маячками. Вирішили запитати, чи не потрібна допомога. В цей момент з-за зупинки в істериці вибігла дівчина. Вона була боса, в розхристаному одязі і кричала: "Туди!" Туди побіг патрульний і наші хлопці бачили, як хтось тікав через кущі,розповів координатор проекту "Pitbull-Рівне" Дмитро Леонтіюк.
 
Поліцію на місце події викликала подруга жертви нападу, з якою та саме розмовляла по телефону. Про це сьогодні під час брифінгу розповів заступник начальника головного управління Нацполіції в області Олександр Панасюк.
 
 
– Встановили, що справді був факт нападу на молоду жінку, яка рухалася вулицею Соборною. Ззаду до неї підійшов підозрюваний, почав душити і висловився так, ніби збирався її вбити. Після того була спроба зґвалтування. Однак патрульні, як ми зараз вважаємо, стали фактором того, що він почав тікати. Одразу на місці затримати його не змогли, бо він добре орієнтувався на місцевості, – прокоментував заступник начальника Нацполіції області Олександр Панасюк.
 
Підозрюваного поліцейські затримали сьогодні вранці завдяки орієнтуванню, яке склали на основі свідчень потерпілої.
 
– Він вже набув статусу підозрюваного. І перебуває зараз в ізоляторі. На місці події виявили явні ознаки його причетності до злочину, – додав Олександр Панасюк.
 
Олександр Панасюк підтвердив, що чоловік, якого зараз підозрюють у нападі на 24-річну рівнянку, раніше був засуджений за обвинуваченням у вбивстві п’ятикласниці, яке сталося 2 жовтня 2009-го року. Тоді, тіло 11-річної дівчинки виявили у підвалі недобудованої багатоповерхівки на Ювілейному. У колонії чоловік відсидів 10 років.
 
– Даних про його звільнення – нема. Ми з’ясовуємо цю інформацію в колонії. Це Запорізька область, місто Бердянськ. Припускаємо, що близько місяця тому звільнився. На облік не ставав, зазначив заступник начальника Нацполіції області.
 
У будинку, в якому дотепер мешкав підозрюваний, з журналістами Суспільного погодилася поспілкуватися сусідка чоловіка, яка назвалася Іриною.
 
 
– Нічого поганого не можу сказати. Він контактний. Спокійний у спілкуванні. Спокійно завжди щось розповідав. Казав, що на роботу влаштовується. Плани були. А про минуле я з ним не говорила, сказала сусідка Ірина.
 
Підозрюваному інкримінують замах на вбивство та на зґвалтування. Міру запобіжного заходу йому обиратимуть найімовірніше завтра.
 
З власних джерел нам стало відомо, що інтереси підозрюваного буцімто представляє адвокат Володимир Цуняк. Ми до нього зателефонували. Втім, той сказав, що не є офіційним представником чоловіка. При цьому, за його словами, він планує зустрітися з матір’ю підозрюваного щодо можливої співпраці.