За добу на "гарячу лінію" надійшло десяток звернень щодо нелегальних АЗС

15:13, 17 вер. 2019
 
За добу на

Минула доба від старту «гарячої лінії». Суспільне поцікавилось, чи повідомляють люди про нелегальні заправки.

Нагадаємо, вчора в Рівненській ОДА запустили «гарячу лінію» 0-800-500-078, на яку кожен житель області може повідомити про функціонування нелегальних автозаправок у своєму населеному пункті.

Чи були уже дзвінки – ми запитали в керівника обласного контактного центру Василя Куриласа.

На фото Василь Курилас

– Так, інформація надходить, було вже десяток звернень, більшість – анонімні. Є, наприклад, повідомленні про АЗС у Клевані, Рівному, на «корецькій трасі» в напрямку Рівного. Є повідомлення такого плану, що «не чекайте дзвінків, відкрийте сайт perevirazs.info. На цьому сайті 50 заправок по області приблизно, а це взагалі всеукраїнська мапа. Я передаю цю інформацію відповідальному заступнику голови ОДА Ігорю Тимошенку, він, відповідно, передає це голові і правоохоронним органам, сказав Василь Курилас.

Нагадаємо, 10-го вересня під час візиту на Рівненщину президент Володимир Зеленський в Острозі на представленні нового голови ОДА сказав: «Дуже багато, я знаю, АЗС, які працюють у Рівненській області «у тіні», скажімо так, незаконно. Я хочу їм передати: будь ласка, припиніть це робити в найближчі дні, бо ми за цим будемо не просто ретельно стежити. І ще раз хочу скористатися гарним настроєм і тим, що я не можу у стінах закладу нецензурно висловлюватися, тому я хочу сказати, що ми будемо за вами ретельно слідкувати і обмежувати вас у ваших вільних днях».

Після заяви президента Суспільне звернулось із усним запитом у обласну фіскальну службу та поцікавилось про успіхи у боротьбі із нелегальними заправками. У відповіді йдеться, що «протягом 2018-го року та 9-ти місяців 2019-го встановлено 15 фактів реалізації паливно-мастильних матеріалів без дозвільних документів. В результаті заходів вилучено 127 тонн пального орієнтовною вартістю 3,7 мільйона гривень.»

Головне фото до матеріалу з архіву 2018-го року