Суд у Сарнах почав розгляд справи про незадекларований відпочинок керівника НАБУ

18:28, 25 лип. 2019
 
Суд у Сарнах почав розгляд справи про незадекларований відпочинок керівника НАБУ

Справу, фігурантом якої є керівник Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник, розпочали сьогодні розглядати у Сарненському районному суді.

Очільника НАБУ підозрюють у тому, що він не задекларував елітний відпочинок, який йому оплачували треті особи. Як повідомляє "Укрінформ", відповідно до показів свідка у справі, за період з 2017 по 2019 рік Ситник відпочивав у мисливському угідді "Поліське-Сарни" на Рівненщині 5 разів. Кожен з таких відпочинків нібито обійшовся його “спонсорам” у 100 тисяч гривень.

На початку засідання адвокат Ситника Владислав Кіча подав клопотання щодо відводу судді Олексія Рижого. Але це клопотання відхилили.

Зрештою, вирішили перенести розгляд на 6 серпня. Очікується, що цього дня буде відеоконференція з Солом’янського суду Києва, в якій візьме участь Артем Ситник. Більше про сьогоднішнє засідання Суспільне розповість згодом.

Нагадаємо, у травні наші журналісти їздили до села Страшеве, біля якого розташоване мисливське угіддя. На його територію нас тоді не пустили.

Втім, директор Олександр Юркевич тоді телефоном підтвердив, що Артем Ситник відпочивав у них. Як ми повідомляли раніше, територія угідь складає понад 10 тисяч гектарів. Товариство "Поліське-Сарни" орендує його з 2013-го року. Засновниками є десятеро осіб. Цієї весни на площі 150 гектарів вони почали огороджувати територію.

Читайте також: Незадекларований відпочинок очільника НАБУ на Рівненщині: що говорять про це на самих мисливських угіддях