У Рівному триває безкоштовна вакцинація собак і котів (ВІДЕО)

18:13, 12 чер. 2019
 
У Рівному триває безкоштовна вакцинація собак і котів (ВІДЕО)

Близько сотні домашніх собак і котів з початку тижня щепили працівники міської державної лікарні ветеринарної медицини Рівного. Безоплатні щеплення тварин в різних частинах обласного центру почали проводити з понеділка.

Вчора, 11 червня, намет для щеплень працював на перехресті вулиці Грушевського та бульвару Богдана Хмельницького. Упродовж першої півгодини роботи там вакцини від сказу отримали дев’ять домашніх тварин: шість собак та троє котів.

На перехресті вулиці Грушевського та бульвару Хмельницького домашніх улюбленців щеплювали проти сказу з 15-ї до 19-ї години. Сьогодні, упродовж такого ж часового відрізку, намет для щеплень працюватиме на вулиці Київській, у сквері навпроти зупинки "Автовокзал". Загалом, безкоштовна вакцинація домашніх тварин триватиме у Рівному до 25-го червня. Працівники міської державної лікарні ветеринарної медицини до цього дня планують щепити близько тисячі собак та котів.

Рівнянка Олена Огонь (на фото) відгукується на захід:

Я тварин дуже люблю. За ними потрібно доглядати. Ми ж вакцинуємо дітей. Свідомі дорослі всі щеплені. І собак теж потрібно.

На фото начальник міської державної лікарні ветеринарної медицини Рівного Володимир Вільховий

Щеплення проводимо лише котам і собакам. Але до сказу є сприятливі всі теплокровні тварини. Якщо це свинка, пацюк, чи білка – хворіють всі. Щеплюємо котів і собак, бо лише для них є вакцина. Зробили вже близько 100 голів, бо два дні працюємо лише. У минулому році вакцинували 800 загалом, – коментує начальник міської державної лікарні ветеринарної медицини Рівного Володимир Вільховий.

Нагадаємо, на початку квітня територію між вулицями Грушевського, Гайдамацька, Костромська та Київська оголосили зоною карантину. Причина – перший у цьому році зареєстрований випадок сказу. В домоволодінні на бульварі Хмельницького тоді пес, хворий на сказ, вкусив господиню помешкання.

У карантинній зоні працівники міської лікарні ветеринарної медицини вакцинували 400 собак та котів. Упродовж двох місяців карантину нових випадків сказу на цій території не зареєстрували. На початку червня територію оголосили благополучною.