"Протокол містить інформацію, яку я не надавав": Новицький вважає адмінматеріали щодо себе сфальшованими

16:12, 31 тра. 2019
 

Рівнянин Євген Новицький заявляє, що поліцейські незаконно склали на нього адмінпротокол.

31 травня відбулося перше судове засідання у цій справі. Нагадаємо, в ніч на 19 квітня поліцейські затримали пана Новицького на вулиці Грушевського у Рівному, коли він розклеював на стовпах листівки (на головному фото він тримає таку листівку).

Скрін із сюжету від 19-го квітня, вулиця Грушевського

У міськвідділку чоловіка звинуватили, що він розповсюджує передвиборчу агітацію без вихідних даних. Але, як стверджує Євген Новицький, тоді протокол про адмінправопорушення ніхто на нього не складав, але через місяць він отримав його поштою.

На фото рівнянин Євген Новицький

Він складався в мою відсутність, містить інформацію, яку я не надавав. Якщо казати не юридичними термінами – фальсифікований. Мої дії ніяким чином не можуть бути кваліфіковані як передвиборча агітація. Я не є членом будь-якої партії, я не робив це в інтересах політичної сили. Це лише висловлювання власної думки, єдине – може бути кваліфікована як соціальна реклама, – розповідає рівнянин Євген Новицький

Його адвокат Валентин Дупак (на фото) каже наступне:

Це службове підроблення і перевищення службових повноважень. Подана заява до прокуратури області, яка надіслала відповідь Новицькому, що справа передана до ДБР, – вважає пан Дупак.

Читайте також по темі: У суді визнали помилку при видачі постанови щодо 16-річної Дар’ї Коцюруби (ВІДЕО)

31 травня протокол про адмінправопорушення стосовно Євгена Новицького суд не розглянув. Захисник Валентин Дупак подав клопотання про виклик до суду поліцейських, які затримували та складали протокол на пана Новицького, понятих, які підписалися в ньому та свідків затримання.

Наступне судове засідання заплановане на 2 липня.

Ми також звернулись за коментарем також у поліцію. Начальник відділу комунікації ГУ НП в області Антон Крук повідомив, що на даний час матеріал розглядається судом і якщо необхідні свідчення поліцейського – він їх надасть. Про те, що скарга щодо цього випадку передана прокуратурою до ДБР, додав Антон Крук, їм наразі невідомо.

Про події 19 квітня можна переглянути у репортажі Суспільного.