Правозахисника забрали до відділку через розклеювання агітації (ОНОВЛЕНО)

10:14, 19 кві. 2019
 
Правозахисника забрали до відділку через розклеювання агітації (ОНОВЛЕНО)

Затримали за розклеювання власної думки. Про це заявляє рівненський правозахисник у сфері медичного права Євген Новицький.

Суспільному він розповів, що сьогодні вночі із вулиці Грушевського поліцейські забрали його до міськвідділку. Причиною, за словами пана Новицького, стало те, що він розклеював листівки на стовпах. На них був зображений шприц та напис, цитуємо: "Голосуй проти наркоЗЕлежності" – кінець цитати. Сам правозахисник каже, що це – не політична агітація, як вказали полісмени. 

Фото листівки зі сторінки правозахисника

– За умов, коли я свою власну думку розповсюджував шляхом наклеювання її на стовп, вони вирішили мене запросити до відділку. В цей час я скористався правом на безкоштовного адвоката. Склали протокол про затримання, але не склали протокол, за що затримали. Вони вписали причину затримки як порушення статті Кодексу про адміністративні порушення, КУпАП – до розміщення політичної агітації. Звичайно, з цією статтею я не погоджуюсь,розповів правозахисник Євген Новицький.

Як пояснила прес-офіцерка поліції області Ольга Ангелова, 56-річного рівнянина запросили до відділку для складання протоколу за адмінправопорушення. Воно полягає у тому, що матеріали із символікою одного із кандидатів у Президенти не мали вихідних даних про тираж та установу, яка здійснила їх друк.

Зазначимо, що Суспільному також повідомив про іще одну затриману активістку, її доправили до міського відділку зранку. Наразі наші журналісти збирають коментарі причетних до події осіб, поліцейських, а також експертів. Більше про цю ситуацію ми розкажемо згодом.

 Читайте також: За розклеювання листівок поліція у Рівному затримувала чотирьох людей: подробиці (ВІДЕО)