На Поліссі підтопило райцентри, змиває міст у Рокитному (ВІДЕО) (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

10:12, 17 тра. 2019
 
На Поліссі підтопило райцентри, змиває міст у Рокитному (ВІДЕО) (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

У Рокитному і Сарнах після зливи, яка почалась там від вчорашнього дня та частково продовжувались вночі, підтоплені будинки та ділянки. 

Ці кадри ми відшукали у соцмережах. Наші журналісти вирушили на Полісся, аби поспілкуватися із місцевими жителями та владою.

Більше про це дивіться на наших платформах згодом та у вечірніх новинах.

10:50
У Інстаграм-спільноті "Rivne_1283" виклали також відео із Рокитного, де видно, як місцевим доводиться заганяти свиню, коли води фактично по коліна. (Це відео можна подивитись у коментарі під ориганільним дописом UA: Рівне)

11:05
За інформацією речника Служби порятунку області Дмитра Мельника, вночі внаслідок сильних дощів сталося підвищення рівня води в річці Льва в населених пунктах Рокитнівського району.

Фото з сайту ГУ ДСНС в області

Підйом грунтових вод в Сарненському, Дубровицькому, Зарічненському, Березнівському та Володимирецькому районах. Для допомоги населенню по відкачуванню дощової води залучено майже 50 рятувальників, 7 одиниць спецтехніки та 10 мотопомп.

Фото з сайту ГУ ДСНС в області

Дубровиця, фото ГУ ДСНС області
________
12:05
У селі Рокитне, що північніше поблизу одноіменного райцентру, під загрозою руйнування міст.

Відео Суспільному надав речник облавтодору Дмитро Леонтіюк. За його словами, зараз там намагаються не допустити, аби вода піднялась до самого мосту.

- Відбувається укріплення ухилів земляного полотна, інші заходи, будуть намагатись перекачувати воду, щоб вона не піднялась до рівня самого мосту, бо його просто може змити. Так, ситуація критична, прогнозувати, що зі стихією впораються зараз не може ніхто,сказав речник шляховиків.

Це дорога державного значення територіального напрямку, додав Д.Леонтіюк. Крім того, небезпечною ситуація є і з мостом в районі села Осницьк, що неподалік від цього ж місця, однак там ситуація не настільки критична, як у Рокитному. Журналісти Суспільного вирішили на місце, більше про цю історію ми розкажемо згодом.

13:00

Житель Рокитного пан Іван на питання журналіста Суспільного про те, коли подібний потоп був востаннє, сказав, що щось схоже було у 1993-му році.

13:10

У Рокитному людям доводиться пересуватись човном.

________

15:30

Ми запитали у науковця, чи може бути пов’язане це підтоплення із впливом на екологію незаконного бурштиновидобутку. 

Репортаж Суспільного із Полісся

________

18 травня 
 
У Рокитнівському районі, який від позавчора почало затоплювати разом із сусідніми районами, сьогодні дощу не було. Принаймні, станом на третю дня.
 
Суспільному відео надіслав очевидець та побажав залишитись неназваним – село Осницьк, воно неподалік райцентру. За словами чоловіка, візуально рівень води у порівнянні з п’ятницею знизився на сантиметра два. Також користувач додав, що люди вийшли рибалити у місця підтоплень, а врожаю в деяких господарствах, швидше за все, не бачити.
 
 
Додамо, що в районах при адміністраціях створені комісії, які підраховуватимуть збитки, завдані стихією.
________
 
20 травня
 

Шість разів за минулу добу рятувальники виїжджали для надання допомоги постраждалим від підтоплень внаслідок сильних дощів у Рокитнівському, Сарненському, Березнівському та Корецькому районах. Про це повідомив речник Служби порятунку області Дмитро Мельник.

До надання допомоги було залучено 4 мотопомпи, 4 автоцистерни, 3 аварійно-рятувальних автомобілі та 27 рятувальників. Тим часом рівень води у водоймах Рокитнівського району спадає, розповів начальник Сарненського управління водного господарства Олег Овсійчук.