Підтоплене Полісся: рівень води поступово спадає

12:50, 20 тра. 2019
 
Підтоплене Полісся: рівень води поступово спадає

Шість разів за минулу добу рятувальники виїжджали для надання допомоги постраждалим від підтоплень внаслідок сильних дощів у Рокитнівському, Сарненському, Березнівському та Корецькому районах. Про це повідомив речник Служби порятунку області Дмитро Мельник.

До надання допомоги було залучено 4 мотопомпи, 4 автоцистерни, 3 аварійно-рятувальних автомобілі та 27 рятувальників. Тим часом рівень води у водоймах Рокитнівського району спадає, розповів начальник Сарненського управління водного господарства Олег Овсійчук. Там наші журналісти побували у п’ятницю

– Спадає і вверх по Осницьку, і саме водосховище нижче критичного рівня. Оце тоді, коли ми були, коли я давав інтерв’ю, це був критичний рівень і ми все чекали, щоб не перевищувало його. В порівнянні з тим періодом, то десь на сорок сантиметрів вода впала. Нема ніде загрози, по самому Рокитному вода позбігала, і так само Томашгород,розповів начальник Сарненського управління водного господарства Олег Овсійчук.

На фото перший заступник голови ОДА Віталій Ундір

– Було пошкоджене дорожнє покриття на дорозі Єльне-Томашгород, два розриви, один шириною 5 метрів, інший – 20 метрів. Є домовленість з облавтодором, якщо буде можливість приступити до ремонтних робіт, оперативно відреагувати,каже перший заступник голови ОДА Віталій Ундір.

Спалахів гострих кишкових інфекцій у 23-х підтоплених населених пунтках не зафіксовано. Про це повідомив завідувач епідвідділу обласного лабораторного центру Віктор Мороз.

Моніторинг проводили з 16-го травня по сьогодні у дев’яти населених пунктах Рокитнівського району, шести Зарічненського, чотирьох Сарненського і чотирьох Березнівського. Як пояснив Віктор Мороз, ризик захворіти підвищився, адже вода, яка витекла з річок, мала вимити нечистоти з туалетів.