У с.Забороль відкрили новозбудовану амбулаторію (ВІДЕО) (ОНОВЛЕНО)

11:54, 22 лют. 2019
 
У с.Забороль відкрили новозбудовану амбулаторію  (ВІДЕО) (ОНОВЛЕНО)

Перше в Україні тестування можливостей телемедицини у сільській місцевості відбулося у селі Забороль Рівненського району. Це сталося у новозбудованій лікарській амбулаторії, яку відкрили сьогодні. На відкриття приїхала делегація столичних посадовців на чолі з віце-прем’єром Геннадієм Зубком. 

Нагадаємо, Рівненщина серед п’яти облaстей, де цього року почали впроваджувати телемедичні технології у сільській місцевості.

 

Першим пацієнтом, на якому тестували метод телемедицини, став житель Забороля Микола Бучинський. Нещодавно він переніс інфаркт та операцію зі шунтування.

На фото Микола Бучинський

Спершу в амбулаторії йому зробили кардіограму, після того її надіслали лікарці-кардіологу обласної лікарні Ларисі Верещук аби отримати консультацію.

Віце-прем`єр-міністр України Геннадій Зубко каже, що консультації проводять не лише у кардіолога.

На фото Геннадій Зубко

- Ще можуть бути пульмонологічні, ендокринологічні та дерматологічні (консультації,- прим.ред),- каже  Геннадій Зубко. - І ми побачили, як має доглядатися пацієнт, який переніс інфаркт, вузькопрофільним спеціалістом. Щоб не їхати в місто і не втрачати свій час, він звернувся до сімейного лікаря.

Окрім амбулаторії в Заборолі в області цього року відкриють тридцять чотири подібних заклади в яких практикуватимуть телемедицину.

На фото Юрій Осіпчук

Кадрово ми готові. Технічно, то по цим 34 амбулаторіям з дня на день буде оголошено тендер на закупівлю телемедичного обладнання, - каже начальник обласного управління охорони здоров’я Юрій Осіпчук. - У цілому по області у нас є проблеми, не всюди є Інтернет, але ми над цим працюємо.

Як вчора готувалися у селі до відкриття амбулаторії можна побачити ТУТ.