Протидія домашньому насильству.Тренінг для поліції і соціальників (08.12.2022)

8 гру. 11:40


В межах Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства» у Рівному розпочався тренінг для надавачів соціальних послуг постраждалим від домашнього насильства. В ньому беруть участь представники 16 громад Рівненщини: поліцейські офіцери громад, соцпрацівники, працівники прокуратури та центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, - повідомляється на порталі Рівненські новини. 

 

Як повідомила журналістам заступниця голови ОВА Людмила Шатковська: «З початку року до органів соцзахисту надійшло понад 2700 звернень щодо здійснення домашнього насильства, з них понад 80 % – це постраждалі жінки, -, - і додала, що, ефективна взаємодія суб’єктів, в основному і працівників соціальної сфери, і працівників правоохоронних органів допоможе запобігати, вчасно виявляти та надавати допомогу як постійному населенню, так і внутрішньо переміщеним особам». 

 

В чому суть та мета даного тренінгу? В чому його особливості? Хто в ньому взяв участь? Чи напрацьовано нові підходи до роботи, щодо випадків протидії домашньому насильству? 

 

Про все це будемо розмовлятимемо з гостями студії, якими сьогодні є:

 

Олена Очеретнюк — головна спеціалістка Головного управління національної соціальної сервісної служби в Рівненській області. 

 

Олександра Трач — тренерка фонду ООН у галузі населення, керівниця відділення для жінок та дітей постраждалих від домашнього насильства Центру соціально-психологічної допомоги у Львівській області

Інші випуски
Більше відео