Облаштування місць компактного проживання ВПО на Рівненщині (20.01.2023)

20 січ. 9:52


Через повномасштабну війну в Україні багато людей були вимушені залишити свої домівки та змінити місце проживання. Станом на грудень 2022 року в Рівненській області проживає понад 38 тисяч внутрішньо переміщених осіб. А загалом область прийняла  понад 84 тисяч ВПО (майже 40 тисяч осіб зупинились на короткий період).  

За даними Головного Управління Національної соціальної сервісної служби у Рівненській області, більшість з цих людей входить до числа маломобільних груп, а саме близько 35 тисяч. Так, серед внутрішніх переселенців на Рівненщині є 14695 сімей з дітьми, 2071 людина з інвалідністю та 7767 - похилого віку. 

 Тож для того , аби покращити умови проживання внутрішньо переміщених осіб, команда ГО Агенція сталого розвитку міста за підтримки грантів від міжнародних партнерів запровадила реалізацію кількох проєктів, які спрямовані на підтримку ВПО. 

 Які напрямки проектів щодо покращення умов проживання внутрішньо переміщених осіб вже реалізовано? Які та за чиєї підтримки було отримано гранти? 

 Про все це розмовлятимемо з гостями студії, якими сьогодні є: 

 Вікторія Власюк  - комунікаційна менеджерка громадської організації “Агенція сталого розвитку Рівного”

Інші випуски
Більше відео