Рік після місцевих виборів: рівненський район "Дослівно"

24 гру. 16:40


Минулого 2020 року відбулася знакова подія в історії українського державотворення – вперше майже за 30 років незалежності України, було трансформовано систему адміністративно-територіального устрою базового ( на рівні громад) та субрегіонального (районного) рівнів. Наразі не трансформованим залишається регіональний (обласний) рівень. Втім, після місцевих виборів, сформовані раніше і новостворені громади почали господарювати самостійно. Сьогодні говоримо про те, як жили впродовж 2021 року громади Рівненського району.

Рівненський район за чисельністю найбільший. У нього увійшли Рівненський, а також Костопільський, Березнівський, Корецький, Гощанський, Острозький та Здолбунівський райони. Орієнтовна чисельність населення становить 635 тисяч людей, що більше, ніж решта три райони області разом узяті.

Про виклики і проблеми, досягнення та плани на майбутнє говоримо сьогодні з представниками Костопільської, Бугринської, Клеванської, Олександрійської та Дядьковицької громад.

У студії експерти Василь Курилас - консультант з правових питань офісу реформ АМУ, та Василь Туз - виконавчий директор асоціації громад Рівненщини

Інші випуски
Більше відео