80 років трагедії Бабиного Яру || "Дослівно"

29 вер. 18:24


В день 80-х роковин  масових розстрілів мирного населення в урочищі Бабин Яр, вчинених нацистами у 1941-1943 роках, про один з найжахливіших символів голокосту будемо говорити і ми сьогодні в студії “Дослівно”.

Лише за два дні — 29 та 30 вересня 1941-го року — в урочищі Бабин Яр у Києві розстріляли майже 34 тисячі євреїв.

 У різних публікаціях даються різні цифри загальної кількості знищених у Бабиному Яру — приблизно від 70 тисяч до 150 тисяч осіб. У 1946 році на Нюрнберзькому процесі наводилася оцінка близько 100 тисяч осіб, згідно висновкам спеціальної державної комісії для розслідування нацистських злочинів під час окупації Києва.За оцінками істориків музею Києва зі ста тисяч розстріляних 70 тисяч було євреїв. 

Свій “Бабин Яр” є майже  в кожній області України, де відбувалися масові знищення євреїв. 

Чому варто пам’ятати про трагедію? Які заходи відбуватимуться? І які уроки нащадки винесли після жахливої спроби свідомого винищення нації ? 

Гості студії: Роман Михальчук, кандидат історичних наук, доцент кафедри всесвітньої історії РДГУ 

Петро Долганов, історик, кандидат історичних наук, викладач політичних наук у Рівненському державному гуманітарному університеті. 

На зв’язку зі студією будуть : Максим Гон, доктор політичних наук, завідувач кафедри політичних наук Рівненського державного гуманітарного

Та Герш Фраєрман, директор РОБФ "ХЕСЕД ОШЕР", ГО "РІВНЕНСЬКА ЄВРЕЙСЬКА ГРОМАДА"

Інші випуски
Більше відео