Дитина сама на нічній вулиці || "Дослівно"

24 гру. 18:01


Торік в обласному центрі перемогу у конкурсі проектів, на втілення яких виділяли кошти громадського бюджету, з поміж інших отримав проект створення центру навчання домедичної допомоги (симуляційної медицини) у Рівному . 

Як зазначали його ініціатори, такий центр спрямований на поширення інформації про невідкладні стани, навчання основам надання домедичної допомоги жителів Рівного; покращення навиків взаємодії між жителями області  та працівниками екстреної медичної допомоги. Кошти перерахували і робота з втілення задуманого тривала впродовж року, а відкриття центру планували кілька разів, втім, через карантинні обмеження, урочистості відтермінували, але навчання медиків та охочих долучитися до вивчення азів надання домедичної допомоги таки здійснюють.

Де та як проходить навчання? Які плани організаторів та чому важливо кожному знати як допомогти постраждалому, якщо стали свідком надзвичайної ситуації чи видимому  погіршенню стану  здоров’я людини поруч? Про все це говоримо сьогодні з директором КНП ЦПМСД Рівненської міської ради Олегом Шрамом та керівником ГО «Центр порятунку життя» Андрієм Стахнюком.

Інші випуски
Більше відео