Історія Суспільного про Героя України Назара Небожинського — лідер ютуб-переглядів за травень

Історія Суспільного про Героя України Назара Небожинського — лідер ютуб-переглядів за травень

23 тра. 2024

30 березня 2022 року на Чернігівщині Назар Небожинський знищив три російські БМП та врятував увесь особовий склад — 20 побратимів. Сам військовий тоді загинув.

Історія героя з Рівненщини зацікавила глядачів Суспільного: ютуб-шортс від команди Суспільне Рівне набрав понад 1,3 мільйона переглядів.

Зворушлива розповідь батька про службу сина і поїздку до його місця загибелі не залишила байдужим нікого. Саме батьку загиблого військового президент України посмертно вручив орден сина «Золота Зірка». 

«Зараз мені 23 — як було Назару в момент його загибелі. Це інтерв’ю з батьком героя для мене було не просто частиною роботи чи редакційним завданням, це нагадування про те, якою ціною дається нам незалежність сьогодні і завдяки кому ви та я можемо ходити на роботу, бути із сім’ями та гуляти рідним містом. У війську рівнянин Назар Небожинський мав позивний “Ангел”. Так його назвали побратими за чуйність, емпатійність і постійну готовність допомогти. 23-річний Назар був навідником БМП. Він, ціною власного життя, врятував двадцятьох побратимів, підбивши три одинці бойової техніки. Його історію ми розповідали неодноразово.  У вересні 2023 року моя колега Ольга Верещук спілкувалась з його нареченою Мар’яною Юпаткіною, яка щотижня відвідує могилу загиблого коханого та приходить на майдан Незалежності до стенда з його зображенням з філіжанкою його улюбленої кави. Цей сюжет набрав понад 5 тисяч переглядів на ютуб-каналі Суспільне Рівне, а відео про прощання з героєм переглянули 22 тисячі разів. Слава Герою!» — говорить кореспондентка Суспільне Рівне Надія Кривко, яка працювала над сюжетом.

Читайте також: Суспільне Рівне – у списку рекомендованих за результатами незалежної експертної оцінки Інституту Масової Інформації та Детектора медіа

Назар Небожинський — випускник Національного університету водного господарства та природокористування. Після закінчення бакалаврату у 2020 році підписав контракт зі Збройними силами України, брав участь в Операції об’єднаних сил. Тоді він отримав позивний «Ангел», — повідомив його батько.

22 квітня президент України Володимир Зеленський посмертно вручив родині загиблого військового орден «Золота Зірка» та присвоїв йому звання «Героя України». 

Назара Небожинського раніше нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня — посмертно.

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатека — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.

Оперативні та якісні новини Рівненщини — читайте на цифрових платформах Суспільного у Рівному: