Суспільне Рівне відвідали студенти-культурологи Рівненського державного гуманітарного університету

Суспільне Рівне відвідали студенти-культурологи Рівненського державного гуманітарного університету

14 лют. 2024

14 лютого Рівненську філію Суспільного відвідали студенти-культурологи художньо-педагогічного факультету Рівненського державного гуманітарного університету. Студенти кафедри івент-індустрій, культурології та музеєзнавства завітали на Суспільне Рівне в рамках ознайомчої практики.

Гості поспілкувались із шеф-редактором північно-західного хабу Орестом Гринюком, продюсеркою з виробництва Ольгою Татаренко, редакторкою Українського Радіо Рівне Іриною Данильчук, фахівчинею діджитал-підрозділу Валентиною Гордич-Рудаковою.

«Ми радо зустрічаємо охочих побачити життя Суспільного зсередини, залаштунки прямих ефірів, формування інформаційної картини дня, інших виробничих процесів. Такі зустрічі допомагають нам не тільки донести аудиторії, звідки береться “красива картинка”, а й чому важливо критично оцінювати гарячі новини і як команда Суспільного створює якісний теле-, радіо- та діджитал-контент. Нам важливо, щоб студенти були медіаграмотними», — каже продюсерка з виробництва контенту Ольга Татаренко.

Читайте також: 100 тисяч глядачів вподобали ютуб-канал Суспільне Рівне

Студенти оглянули теле- і радіостудії. Дізналися про структуру, принципи, основні напрями і особливості роботи команди Суспільного на усіх платформах, почули про журналістські стандарти, яких дотримується мовник, розбудову гіперлокальної кореспондентської мережі у громадах Рівненщини.  

«Ми дізналися сьогодні дуже багато нового, познайомились з командою, цікавими людьми, побачили як готують інформаційні матеріали і що відбувається поза кадром. Робота медійників звісно досить специфічна, але дуже цікава», — ділиться враженнями студентка Андріана Демковець.

 

«Знайомство студентів із особливостями функціонування Суспільного телерадіомовника під час військового стану допоможе краще розуміти ті процеси, що відбуваються в засобах масової інформації. Студенти розширили знання про інформаційний простір регіону, зокрема побували в студіях, ознайомилися з роботою журналістів, відеографів, з’ясували чимало деталей цієї надзвичайно цікавої професії. Отримали історичну ретроспективу функціонування структури. Дізналися, що Суспільне — незалежна медіакомпанія з широким охопленням на різних платформах, на яких розміщений якісний інформаційний продукт, заснований лише на перевірених фактах», — говорить професор кафедри івент-індустрій, культурології та музеєзнавства РДГУ Сергій Виткалов

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні.

Оперативні та якісні новини Рівненщини — читайте на цифрових платформах Суспільного у Рівному: