«Навчимо мультимедійній журналістиці і дамо обладнання для якісної роботи», — шеф-редактор Суспільне Рівне про пошук кореспондентів у громадах

«Навчимо мультимедійній журналістиці і дамо обладнання для якісної роботи», — шеф-редактор Суспільне Рівне про пошук кореспондентів у громадах

5 жов. 2023

Суспільне Мовлення — найбільша незалежна медіакомпанія України — розбудовує гіперлокальну мережу журналістів, які працюватимуть у своїх громадах. Із 18 до 21 жовтня команда Суспільне Рівне відвідає 6 громад — Гощанську, Костопільську, Дубенську, Сарненську, Вараську та Острозьку. На зустрічі запрошують усіх, хто вболіває за свою громаду, хоче її розвивати, а також долучитися до команди Суспільного, пройшовши навчання. Зареєструватися для участі можна тут

Читайте також: Зустрічі з командою Суспільного у громадах України: зберігайте дати

Хто зможе стати гіперлокальним кореспондетом Суспільного, де шукати історії у громадах та чому важливо показувати життя за межами обласного центру — розповів виконувач обов’язків шеф-редактора Суспільне Рівне Орест Гринюк.

Для чого Суспільне Рівне розбудовує кореспондентську мережу в регіоні?

 — Суспільне Мовлення не залежить від влади чи бізнесу і не має сторонніх впливів. Наше завдання — подавати повну збалансовану інформацію, яка стосується усіх аспектів життя області. Ми розбудовуємо гіперлокальну мережу з тим, аби мати своїх кореспондентів у різних куточках Рівненщини — щоб якнайшвидше, якнайоперативніше дізнаватися і публікувати інформацію із віддалених громад нашого краю.

Читайте також: «Життя — не тільки в столиці». Марія Фрей — про гіперлокальну мережу Суспільного та розбудову хабів у регіонах

Хто може стати кореспондентом Суспільного?

Нам потрібні люди з активною життєвою позицією, небайдужі до життя громади. Немає вимог щодо медійної освіти чи фаху. Ми розповімо, навчимо мультимедійній журналістиці і дамо обладнання для якісної роботи. Перший крок — реєстрація на участь у проєкті. Другий крок — відбір та навчання. Третій — працевлаштування найактивніших учасників чи учасниць. Реєструватись на навчання можуть і професійні журналісти, які працюють у місцевих медіа, так і ті, хто не має журналістського досвіду, але завжди мріяв працювати у цій сфері та бути рушієм якісних змін у громаді.

Читайте також:  Суспільне Рівне розбудовує мережу кореспондентів, які стануть голосом своїх громад

Кого шукаєте у команду?

— Після навчання — це має бути «універсальний солдат». Ми не шукаємо суто телевізійнака, радійника, газетяра чи блогера. Кореспондент працюватиме на усі платформи. Поїхати на подію, отримавши якусь інформацію, —  зв’язатися з нашим діджиталом, для того, щоб оперативно зробити публікацію. Далі — відзняти матеріал, взяти коментарі, можливо, щось підмонтувати на місці і надіслати нам готовий або напівготовий матеріал

Важливо: наші кореспонденти будуть офіційно працевлаштовані і отримуватимуть білу зарплатню. Ми забезпечимо технікою для роботи кожного з них. 

Зрозуміло, що після навчання учасники пройдуть відбір та більшість не потрапить до команди Суспільного, але вважаю, що отримані знання — з медіаграмотності, розпізнавання фейків, сторітелінгу та монтажу — стануть у нагоді в сучасному цифровому світі. Більш детально про все ми розповімо на зустрічах у ваших громадах — тому запрошую кожного й кожну, хто прагне розвиватися й співпрацювати із Суспільним.

Хто з команди Суспільне Рівне зустрічатимуться з жителями громад?

— В рамках нашого комунікаційного туру Суспільне представлятиме команда, яка безпосередньо працює над виготовленням проєктів. Ми з продюсером із виробництва та журналістами Суспільного розповімо про свою «кухню», познайомимося з нашими телеглядачами, слухачами та підписниками. Наше завдання — більше дізнатися про життя громад зсередини, налагодити продуктивну комунікацію. Плануємо спілкування у режимі запитання-відповіді. Хочемо почути, що цікавить і турбує людей,допомогти відшукати відповіді на їхні запитання.

Зустрічі на Рівненщині відбудуться: 

  • 18 жовтня у Гощі та  Костополі;
  • 19 жовтня у Вараші та Сарнах;
  • 20 жовтня у Дубно;
  • 21 жовтня в Острозі.

Реєструйтеся на участь у проєкті за посиланням

Час та місце зустрічі будуть опубліковані невдовзі у фейсбук-події. Ставте позначку «Відвідаю» чи «Цікавить» та отримуйте сповіщення про всі оновлення. 

Крім Рівненщини гіперлокальну мережу команда Суспільного розбудовує на Одещині, Черкащині, Полтавщині та Дніпропетровщині. Графік зустрічей у тамтежніх громадах — за посиланням. 

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні. 

Оперативні та якісні новини Рівненщини — читайте на цифрових платформах Суспільного у Рівному:

*Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, стійкому та підзвітному багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.