«Я — журналіст!» — Суспільне Рівне інформаційно підтримує конкурс учнівських творчих робіт

«Я — журналіст!» — Суспільне Рівне інформаційно підтримує конкурс учнівських творчих робіт

17 тра. 2023

Команда Суспільне Рівне інформаційно підтримала всеукраїнський конкурс учнівських творчих робіт «Я — журналіст!»* 

«Це гарна можливість для молоді та дітей проявитися та заявити про себе. В умовах повномасштабного вторгнення цей конкурс виступає платформою для зміцнення віри у перемогу та нагадує, якою потужною силою володіє український народ та молодь. Мені надзвичайно приємно, що Українське Радіо Рівне та Суспільне Мовлення загалом долучилось інформаційно до цього конкурсу, тим самим підтримуючи велику місію —  допомагати творчо розвиватись дітям та демонструвати свій талант навіть у такий нелегкий час», — говорить редакторка Українського Радіо Рівного Ірина Данильчук.

Читайте також: 90 тисяч осіб читають Суспільне Рівне у Facebook

«Розповідаю світові про незламність українців» — під таким гаслом відбувся цьогорічний конкурс. Рівненська область вперше в історії конкурсу дала найбільшу кількість учасників — 127. Автори робіт — діти війни: старшокласники, які своїми творами, фотографіями і відео прагнуть донести світові правду про війну в Україні.

Нагородження наймолодшої учасниці конкурсу Дарії Пашковської

Засновник конкурсу журналіст, секретар Національної спілки журналістів України Віталій Голубєв вважає, що чимало дітей не мають можливості повноцінно навчатися, наживо спілкуватися з однолітками і вчителями, і залучення школярів до таких конкурсів — це не просто ще один освітній проєкт, а складова зміцнення українського інформаційного простору, посилення національної інформаційної безпеки. Під час нагородження переможців організатори відзначили роботу команди Суспільного Мовлення.

«Прагнучи, щоб якомога більше дітей та вчителів дізнались про конкурс, я звертався до різних медіа. Звісно, не міг оминути увагою й Суспільне. Приємно, що продюсер Рівненської філії Сергій Татаренко відразу відгукнувся на моє прохання й запропонував ефір на радіо. Ірина Данильчук записала зі мною 20-хвилинне інтерв’ю, яке не лише звучало в ефірі, а й було записане на відео. В мене залишились найкращі враження про професіоналізм команди. Вдячний Суспільному за партнерство. Я знаю, що Суспільне традиційно підтримує корисні громадські ініціативи з виразною соціальною складовою, а залучення дітей до висвітлення незламності українців, якраз є такою ініціативою. Тож вважаю логічним, що наші шляхи в цьому проєкті перетнулись. Сподіваюсь, наша інформаційна співпраця триватиме й надалі», — розповідає Віталій Голубєв.

Читайте також: «Суспільне. Спротив» на ютубі — де дивитись

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії і супутникові телеканали Суспільне Новини та Суспільне Крим. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Оперативні та якісні новини Рівненщини — читайте на цифрових платформах Суспільного у Рівному:

* Конкурс «Я — журналіст!» відбувається з 2009 року. Цього року учасниками стали 808 старшокласників із усіх областей України, які нині проживають в Україні та ще у 12 країнах світу — від Норвегії до Туреччини, від Грузії до Сан-Маріно. Незламність військовослужбовців, волонтерів, освітян, медиків, енергетиків, журналістів, усіх, хто спільними зусиллями наближає нашу перемогу — в центрі кожної конкурсної роботи. Діти отримують можливість осмислити власний травматичний досвід, здобутий за час повномасштабного вторгнення і поділитися своїми переживаннями зі світом. Водночас — розповісти про приклади мужності співвітчизників, земляків, які працюють на спільну мету — перемогу.

«Я — журналіст!» за 14 років пройшов шлях від Рівненського обласного до регіонального, а згодом — всеукраїнського конкурсу. Це волонтерський проєкт без залучення бюджетних коштів.