Затриманий два роки тому офіцер ОК "Захід" вийшов із СІЗО та повернувся в Рівне

16:20, 19 вер. 2019
 
Затриманий два роки тому офіцер ОК

Офіцер управління розвідки оперативного командування "Захід", підполковник Олександр Горбачов після більш ніж дворічного утримання в Старобільському СІЗО, що на Луганщині, учора повернувся у Рівне.

Прокуратура Луганського гарнізону звинувачує його в організації вбивства у 2014-му невідомої особи, яку в обвинувальному акті названо "мирним артилеристом ЛНР". Винним себе Олександр Горбачов не визнає, а довести вину підсудного не можуть протягом двох років. Його захисники звернулися до апеляційного суду з клопотанням змінити запобіжний захід – замість тримання під вартою віддати офіцера на поруки. 17-го вересня, попри заперечення Військової прокуратури, суд віддав підполковника Горбачова на поруки чотирьох військовослужбовців ОК "Захід". Після повернення у Рівне він зустрівся з журналістами Суспільного.


На фото офіцер управління розвідки ОК "Захід" Олександр Горбачов

– У цій кримінальній справі є п’ять підозрюваних. Чотири з них на волі, я в СІЗО сидів. Хоча у матеріалах справи, які вже вивчені на сьогодні, ніяких кримінальних дій з моєї сторони поки що немає. Там ще йде суд, не хочу лізти в подробиці. Відпустили тільки завдяки втручанню небайдужих людей, представників преси. Чотири томи у цій справі і вона розглядається більше двох років. Якщо б там щось було – вони б дали вже визначну цифру і все, не питання. Як буде далі – побачимо, ми будемо боротися, бо два роки і три місяці, протягом яких я не бачив свою сім’ю, я не бачив, як зростав мій син, просто так я їм не подарую. Я гадаю, ми дійдемо до крайньої точки, яку я бачу як Європейський суд з прав людини,розповів офіцер управління розвідки ОК "Захід" Олександр Горбачов.

Олександра Горбачова затримали у Рівному в червні 2017-го року і літаком переправили на Луганщину. Там його і ще чотирьох військовослужбовців звинуватили в організації та скоєнні вбивства невідомої особи, рештки якої виявили у 2016 році поблизу села Побєда. Як розповіла захисниця Катерина Сєрікова, його підзахисного у той час навіть не було у тому районі. Наступне засідання, за її словами, у цій справі по суті продовжиться на початку жовтня у Лисичанському суді. Також ми звернулися у військову прокуратуру Об’єднаних сил з проханням пояснити, чому розгляд справи триває стільки часу та які є докази винуватості Олександра Горбачова.