"Сьогодні. Головне" від 05 листопада 2021 року

5 лис. 19:00


- Деяких батьків Великоомелянської громади можуть оштрафувати або позбавити батьківських прав через те, що вони не вакцинують дітей. 

- 80 років виповнюється з часу масового розстрілу нацистами євреїв в урочищі Сосонки. Це одна з наймасовіших в історії України акцій Голокосту. 

- “Волинські барбакани”. Новий культурно-туристичний маршрут передбачає подорож між барбаканами – в’їзними надбрамними вежами Середньовіччя. 

– Жителі Полицької та Антонівської громад на півночі області їздять за кількадесят кілометрів громадським транспортом до Центрів первинної медико-санітарної допомоги, аби зробити ПЛР тест, бо у сільських амбулаторіях експрес-тестів немає. Не всі готові платити за дорогу та чекати результати, тому статистика захворюваності на коронавірус необ’єктивна, вважають місцеві сімейних лікарі. Яка ситуація з хворими на ковід у громадах області? Наскільки активно їхнє населення робить вакцинацію? Про це поговоримо з директором департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я області Олегом Вівсянником. 

– 17 тисяч євреїв, що становили більше половини населення Рівного розстріляли в урочищі Сосонки поруч міста. 7 листопада виповниться рівно вісімдесят років від дня тієї події. Німці наказали євреям з речами зібратися на майдані в районі Грабника. В оголошеннях, розклеєних містом, йшлося про переселення, людям рекомендували мати речі та їжу на кілька днів. Далі їх конвоювали до місця розстрілу. Це третя за масовістю акція знищення євреїв в межах України після Бабиного Яру в Києві і Кам’янця-Подільського. Як розуміти цю подію у 2021 році? Чи достатньо робиться для її вивчення та популяризації? Про це поговоримо з головою ГО "Мнемоніка" Максимом Гоном.

Інші випуски
Більше відео