"Сьогодні. Головне" від 03 листопада 2021 року

3 лис. 19:00


- Сертифікати про вакцинацію у Рівному відтепер можна отримати в ЦНАПі, "Текстильнику" та "Епіцентрі".

- Три адмінпротоколи за проїзд у міжрайонних маршрутках без документа про вакцинацію, або тестів склали на пасажирів поліцейські на Рівненщині.

- 30 проєктів на загальну суму у 18 мільйонів гривень подали рівняни на Громадський бюджет озеленення.

У грудні буде два роки, як Верховна Рада проголосувала за так званий закон щодо легалізації видобутку бурштину. За цей час право на видобуток бурштину отримали підприємства-переможці аукціонів на 46 ділянках Рівненщини. Вони заплатили гроші за ліценцію, але видобувати сонячне каміння не почали. Дозвіл видається на 5 років. Сьогодні в облдержадміністрації відбулася зустріч обласних чиновників з головою Держгеонадр Романом Опімахом, за участі представників громад. Пан Опімах їздить регіонами, щоб роз’яснити можливості вкладання грошей у місцеву сировинну базу. Чому інвестори не видобувають бурштин донині? Наскільки вдалося реалізувати закон? Про це поговоримо із заступником облдержадміністрації Ігорем Тимошенком.

Вчора на Рівненщині стартував Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays.UA. Зокрема планується показ фільму «76 днів», який знятий у китайському місті Ухань. Що це за фестиваль і яка його мета? Про це у студії Суспільного будемо говорити із регіональною координаторкою 18 Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays.UA на Рівненщині Світланою Кухарук.

Інші випуски
Більше відео