"Сьогодні. Головне" від 26 жовтня 2021 року

26 жов. 19:00


- В центрах та на тимчасових пунктах вакцинації від ковіду в області виникли черги. Найскладнішою є ситуація в облмуздрамтеатрі. 

- Вакцина з літака. На Рівненщині розкидають приманки для диких звірів із вакциною від сказу. ЇЇ розповсюджують на територіях, де водяться лисиці, вовки та єнотовидні собаки. 

- Через пандемію коронавірусу колумбієць Каміло Кабальєро вирішив переїхати до України. Посвідку на постійне проживання він отримав у Рівному. 

- Відсьогодні Рівненщина переходить у червону зону карантину. Таке рішення прийняли на позачерговому засіданні державної комісії з питань техногенно-екологічної небезпеки та надзвичайних ситуацій з огляду на стрімке зростання кількості інфікованих коронавірусом у регіоні. Відтак на території області заборонена робота готелів, торгово-розважальних центрів, кінотеатрів, спортзалів, непродовольчих ринків та магазинів, проведення масових заходів. Усі ці обмеження не стосуються підприємств та закладів, працівники та відвідувачі яких стовідсотково вакциновані. 

- Як контролюватимуть дотримання карантинних норм на Рівненщині? Як довго область може залишатися у "червоній" зоні? Про це у студії Суспільного говоритимемо із першим заступником голови Рівненської обласної державної адміністрації Сергієм Подоліним. Згодом до нашої розмови приєднається заступник директора обласного центру екстреної медичної допомоги Олег Ушкевич. 

– 47% рівнян не планують робити щеплення від коронавірусу. 44% вже вакцинувалися, або хочуть це зробити. Такі результати опитування соціологічної групи "Вибір", яке провели в обласному центрі з 14-го по 17-те жовтня. Найбільше вакцинованих серед чоловіків, людей середнього віку, а також працівників освіти та медицини. Сьогодні у студії керівник соціологічної групи "Вибір" Роман Микитюк. 

Інші випуски
Більше відео