"Сьогодні. Головне" від 18 березня 2021 року

18 бер. 19:00


- 120 адмінматеріалів оформили патрульні протягом першої доби нових штрафів. Суспільне проїхалося разом з копами містом і розпитало водіїв про зміни. 

-  Контракти з 13 директорами шкіл Костопільської громади заключені з порушеннями закону. Так вважає начальниця управління освіти Костопільської міськради. 

- Присвячені архітектурним об’єктам Рівненщини поштові листівки представили в обласній книгозбірні. Це дебютна виставка художниці Анастасії Лєдяєвої. 

- Контракти з тринадцятьма директорами шкіл новоутвореної Костопільської громади у 2018-19 роках були укладені з порушеннями закону. Бо їх призначення відбулося без проведення конкурсу за право сісти у директорське крісло. Так вважає начальниця управління освіти Костопільської міськради Наталія Бірюкова. Про можливі порушення вона повідомила у поліцію і там розпочали досудове слідство. У свою чергу, колишні голова райради і начальниця райвідділу освіти, яких Наталія Бірюкова, звинувачує у зловживанні владою, розповіли Суспільному, що діяли згідно чинного на той час положення районної ради. Нагадаємо, до утворення Костопільської громади згадані школи були комунальними закладами ліквідованої тепер Костопільської районної ради.

- Чого чекати тепер директорам шкіл Костопільської тергромади, контракти з якими були укладені без конкурсів? За яких умов керівникам освітніх закладів можуть продовжити контракт без конкурсу? Про це у студії Суспільного будемо говорити із начальницею управління освіти, культури, молоді та спорту Костопільської міської ради Наталею Бірюковою. Згодом до нашої розмови приєднаються колишня начальниця відділу освіти Костопільської районної державної адміністрації Наталя Беляновська та начальник управління Державної служби якості освіти в області Святославом Сидоруком. 

Інші випуски
Більше відео