День Соборності  на UA: РІВНЕ

День Соборності на UA: РІВНЕ

22 січ. 2020

У День Соборності України   Суспільний мовник Рівненщини  підготував і  транслював наживо тематичні ранкові теле- та радіоефіри.

До ранкової студії UA: Українське радіо Рівне ведучі Корній Демидюк та Ольга Шевчук запросили кандидата історичних наук, викладача НУВГП, – Андрія Кукурудзу. До студійної розмови долучились і радіослухачі.

Також команда Українського радіо Рівне підготувала нове тематичне аудіооформлення ефіру.

Ранковими гостями телеканалу UA: РІВНЕ стали: історик Валентин Кравчук, який зробив історичний екскурс до подій 1919 року, дав історичну оцінку обєднавчих процесів, а учасник символічного Ланцюга єдності 1990 року, Богдан Дідич, поділився спогадами про патріотичне піднесення 90х, участь сотень тисяч осіб у живих ланцюгах, що символізували єдність України.

Крім того, Рівненські ранківці підготували тематичний телесюжет про учасника і співорганізатора Ланцюга єдності на Рівненщині, голову обласної  організації ветеранів РУХу Миколу Вельгуса. Телесюжет транслювався не лише в ефірі UA: РІВНЕ, а й був наданий іншим регіональним суспільним мовникам.

«Завдання Суспільного - об’єднати людей, нагадати наші спільні перемоги. Тому в День Соборності, впродовж "Доброго ранку", спільно з істориком Валентином Кравчуком ми пригадували шлях і прагнення українців бути єдиними. У Рівному є люди, які організовували "Ланцюг Єдності" у 1990 році і стояли в ньому, на Рівненщині і в Києві. Залюбки поспілкувались із одними з таких - Миколою Вельгусом та Богданом Дідичем. Я вважаю, що важливо не забувати такі дні і цих людей. Історія має вчити», —  ділиться керівниця творчої групи ранкового шоу UA: РІВНЕ Оксана Жужельська.

Опівдні знімальна група служби новин UA: РІВНЕ працювала на межі Корецького району Рівненщини та Новоград-Волинського району Житомирщини, де традиційний символічний ланцюг єдності утворили делегації обох областей. Символом події став Рушник єднання.