Суспільне Рівне — інформаційний партнер благодійного марафону «Шкарпетки для перемоги 2.0»

Суспільне Рівне — інформаційний партнер благодійного марафону «Шкарпетки для перемоги 2.0»

9 жов. 2023

Суспільне Рівне вдруге інформаційно підтримує благодійний марафон «Шкарпетки для перемоги 2.0», метою якого є збір 5 000 звичайних та теплих шкарпеток для потреб військовослужбовців Збройних Сил України. 

Організатори проєкту розкажуть про марафон в ефірі Українського Радіо Рівне 13 жовтня о 12:35. Про старт і підсумки заходу журналісти інформуватимуть на діджитал-платформах та у випусках новин Суспільне Рівне.

Захід відбувається у форматі конкурсу між закладами освіти області. Усі учасники благодійного марафону отримають пам’ятний сувенір, а три заклади освіти які організують збір найбільшої кількості шкарпеток відносно числа учнів, отримають у подарунок принтер. Збір шкарпеток триватиме до 6 грудня.

«Одна пара шкарпеток це не лише тепло для ніг окремого солдата, але  й моральна та емоційна підтримка від дітей та  їхніх сімей захисникам України, що  посилює  їх відчуття підтримки від усього народу. Заклади освіти, діти, батьки та вчителі долучаються до волонтерської справи підтримки захисників України. У колективах та сім’ях актуалізується питання потреби допомоги. У дітей та дорослих формуються волонтерські та громадянські компетенції. Також, це нагадування суспільству про потребу посильної допомоги, де маленька справа кожного творить велику синергію заради перемоги усієї країни», — каже координаторка проєкту Аміна Поліщук.

 

Читайте також: Команда Суспільне Рівне показала залаштунки професії майбутнім журналістам

Минулоріч було зібрано понад 10 000 пар шкарпеток, попри початкову ціль у 1 000 пар. Всі шкарпетки були передані військовослужбовцям сил оборони України.

Марафон, вже другий рік поспіль, організовує Рівненський обласний центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства спільно з благодійною організацією «Санфлауер Сідс Юкрейн» за підтримки департаменту освіти та науки Рівненської військової адміністрації.

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні. 

Оперативні та якісні новини Рівненщини — читайте на цифрових платформах Суспільного у Рівному: