Два тижні після вибуху: що зробило слідство у справі про вибух на ринку «Дикого» (ВІДЕО)

13:05, 12 лют. 2019
 
Два тижні після вибуху: що зробило слідство у справі про вибух на ринку «Дикого» (ВІДЕО)

Рівно два тижні тому, – 29-го січня, – у Рівному стався вибух. Це трапилось на ринку «Дикого» у кіоску із фаст-фудом. За версією слідства, там порушувались норми охорони праці, зараз за цим фактом триває розслідування в рамках кримінального провадження.
Журналісти Суспільного поцікавились, які успіхи має слідство за два тижні.

Слідчий Рівненського відділу поліції Тарас Герасимчук розповів таке:



- Сам балон, за результатами огляду – не вибухнув. На даний час попередньо відомо, що шланг, який веде до балона – там відбувся витік зі шлангу. Але на даний час офіційної відповіді від «Рівнегазу» немає, проводиться перевірка. За результатом огляду місця події не було виявлено вибухових речовин, але встановлено, що були порушені вимоги під час експлуатації газового балону. Наразі відкрито кримінальне провадження, проводиться досудове розслідування. Скеровані запити у відповідні контролюючі органи, які здійснюють нагляд за додержанням вимог під час експлуатації газового балону, а також перевірка норм про охорону праці. Крім того, призначено ряд експертиз, – сказав поліцейський.

Стаття, за якою розслідують кримінальне провадження – це «Порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів про охорону праці службовою особою підприємства, установи, організації або громадянином - суб’єктом підприємницької діяльності, якщо це порушення заподіяло шкоду здоров’ю потерпілого, – карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів (до 850-ти гривень, - ред.) доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на той самий строк»

Опіки 29-го січня отримали 51-річний охоронець та 26-річна жінка, які перебували всередині. У них тоді діагностували 8 та 15% опіків тіла відповідно. Сьогодні лікарка Світлана Пархоменко повідомила, що обоє травмованих досі перебувають у опіковому центрі, їхній стан – задовільний.

Також зазначимо, що керівниці ринку "Дикого" Олені Нездюр вночі підірвали гранату на дверях її будинку.