Перехід до ПЦУ: скільки громад і де уже прийняли рішення (ПЕРЕЛІК)

18:38, 11 лют. 2019
 
Перехід до ПЦУ: скільки громад і де уже прийняли рішення (ПЕРЕЛІК)

20 парафій УПЦ Московського патріархату Рівненщини висловили бажання перейти до Православної церкви України. Про це Суспільному повідомив секретар Рівненської єпархії ПЦУ протоієрей Сергій Лучанін. За його словам, задокументували своє бажання про перехід парафії сіл у Дубенському, Здолбунівському, Костопільському, Рівненському, Острозькому, та Млинівському районах. і наразі тривають юридичні моменти. 

Ми проаналізували інтерактивну мапу, на якій відслідковуються переходи громад до ПЦУ. Отож станом на 11 лютого ситуація по районах виглядає так:

У Костопільському районі є 5 сіл:
- Деражне
- Мала Любаша
- Збуж
- Жалин
- Яполоть

У Здолбунівському районі 7 сіл:
- Нова Мощаниця
- Півче
- Кунин
- Урвенна
- Буща
- Копиткове
- П’ятигори

У Млинівському районі 4 села:
- Малі Дорогостаї
- Ярославичі
- Підлозці
- Торговиця

У Дубенському районі 2 села:
- Іваннє
- Повча

У Рівненському районі 1 село:
- Макотерти

20-м храмом на мапі позначено храм на честь Агапіта Печерського, що у Рівному на території військового госпіталю. Ситуація з переходом там не до кінця зрозуміла, в оперативному командування «Захід» просто заявили, що УПЦ МП припинила там богослужіння і до рішення громади в опечатаному храмі служби не проводитиме ніхто.

Зазначимо також, що щонайменше у двох селах: Заболоття Володимирецького та Томашгород Рокитнівського громади прийняли рішення залишитись в УПЦ МП.