Рішення почекає: депутати спершу хочуть бачити, що має бути з "Русаною" (ВІДЕО)

16:54, 11 лют. 2019
 
Рішення почекає: депутати спершу хочуть бачити, що має бути з

З проханням надати проект реконструкції будівлі на розі вулиць 16 Липня – Драгоманова в управління містобудування та архітектури під час сьогоднішнього засідання вирішили звернутися члени комісії Рівнеради з питань міського господарства.

Мова про будинок, який орендує товариство "Русана Плюс". У депутатів представник підприємства Іван Крутень просить погодити надання в оренду землю під будівлею. Члени комісії це питання вирішили перенести, аби почути думку представників міського управління архітектури.

На фото Роман Стасюк

– Моя пропозиція: позвати представника архітектури, попросити проект, щоб знати, що хоче орендар робити з цим приміщенням і тоді приймати рішення, – сказав член комісії Рівнеради з питань міського господарства Роман Стасюк.


На фото Іван Крутень

– Я, як представник "Русани Плюс", надав усі документи, щоб було прийняте правильне процесуальне рішення. Дії голови комісії безпосередньо і депутата Романа Стасюка – неправомірні, оскільки питання затягується. Відбувається реконстуркція нежитлового приміщення. Вважаю, що поки не буде прийняте рішення по комісії, я, як уповноважений представник, не маю права більше надавати відомості щодо даного питання, – зазначив представник товариства "Русана Плюс" Іван Крутень.

 

Нагадаємо, йдеться про будинок у півтора поверхи, де жила охорона палацу князів Любомирських, на розі вулиць 16-го Липня – Драгоманова.

Цю будівлю до 2021-го року орендує товариство «Русана Плюс». В минулому році вони звернулись у міську раду і попросили в оренду ще й землю під будинком і біля нього, загалом це 466 квадратних метрів.

Нашим журналістам місцева краєзнавиця Галина Данильчук розповіла, що ця будівля може бути одним із найстаріших будинків у Рівному. А управління культури, зі слів його керівника Тараса Максименка, ініціювало внесення будинку в перелік нововиявлених пам’яток місцевого значення.

Також нагадаємо, що у жовтні минулого року журналісти Суспільного робили розслідування про те, що зв’язки представника орендарів ведуть до фірми-забудовника.