"Атракція така, що буде про нас чутно": про плани і досягнення Туристичного центру у Рівному (ВІДЕО)

17:08, 11 лют. 2019
 

Понад 500 туристів скористалися послугами Туристично-інформаційного центру в Рівному за 7 місяців його роботи.

Про це повідомив керівник центру Юрій Ойцюсь. Розташований біля пам’ятника Марії Несвицькій заклад відкрили торік 11 липня. Тут щодня з 9-ї до 18-ї туристів інформують про те, що варто побачити в місті, де можна поїсти і де зупинитися на ночівлю.

Найзапитуваніший з маршрутів стартує з "Тунелю кохання", а завершується в заказнику «Базальтові стовпи» Костопільського району.

На фото консультантка Олена Будня

– Музей бурштину, органний зал, дитячою залізницею, до речі, цікавляться. Буває по-різному. Від 3 до 7 осіб в день. Багато з інших міст пишуть у Фейсбуці, що планують відвідати наше місто і порад, що побачити. З-за кордону – це Польща, Італія, чехи були, чоловік був з Арабських Еміратів, подорожував. З наших – Київ, Дубно, Млинів, села, – розповіла консультантка Туристично-інформаційного центру Олена Будня.

На фото керівник Центру Юрій Ойцюсь

– Більшість — транзитні туристи. Дуже багато китайців їдуть в "Тунель кохання", заходять, питають карти по місту, питають, що цікавого можна подивитися. І місту ще потрібно працювати над створенням туристичний атракцій.  Не хочу озвучувати речі, які ми почали робити. Але зараз маємо цікавіі напрацювання по місту. Надіюся, цікава атрактція за місяців 3-4 з’явиться, атракція така, що буде про нас чутно, – каже керівник Туристично-інформаційного центру Юрій Ойцюсь.

Туристично-інформаційний центр у Рівному облаштували за 160 тисяч гривень. Їх виділили з міського бюджету, – розповів начальник управліня у культури і туризму Тарас Максименко. І це управління є замовником послуг туристично-інформаційного центру.

Зі слів Тараса Максименка, торік щомісяця на заплатню 4-м працівникам і комунальні витрати ТІЦу виділяли 23 тисячі гривень. Цьогоріч цю суму зменшили до 16-ти з половиною тисяч. Фінансування з міського бюджету щороку будуть зменшувати, – пояснює Тарас Максименко і сподівається, що за п’ять років туристично-інформаційний центр у Рівному стане самоокупним.