Мешканці будинку біля пивзаводу переживають, що їм закриють прохід на Соборну (ВІДЕО)

16:34, 11 лют. 2019
 
Мешканці будинку біля пивзаводу переживають, що їм закриють прохід на Соборну (ВІДЕО)

Біля будинку по вулиці Соборна, 201 невідомі у п`ятницю почали копати траншею.

Мешканець сусіднього 199-го будинку Олександр Цвик переконаний, що там хочуть незаконно встановити огорожу, яка перекриє їм прохід на вулицю.

На фото Олександр Цвик

– Я живу тут з 5 років, з 5 років тут вхід завжди є і був. Зараз його перекривають і кудою ходити? По ту сторону, там закривають постійно замком. Не зручно. Навіть щось станеться чи похорони, чи ще щось, то навіть труну не винесеш звідси, – розповів Олександр Цвик.

Ще у суботу зранку біля будинку 201 наші журналісти помітили трьох працівників із лопатами. Однак, як тільки вони побачили знімальну групу – одразу зайшли у будинок. За кілька хвилин один із них вийшов, своє ім`я чоловік не назвав і просив не показувати обличчя, сказавши:

– Забор має бути, маємо поставити і все.

– А який забор?

– Я звідки знаю, я простий працівник, мені сказали вирити — я вирив.

Адвокат ініціативної групи мешканців Соборна,199 Олексій Курись каже, що траншею копають за вказівкою власника двох квартир у цьому будинку.

На фото Олексій Курись

– На сьогоднішній день робітники, розпочавши роботу, після певного часу залишили місце і повернулися назад у квартири — власника двох квартир на першому поверсі у будинку 201. На даний час, згідно інформації, яка міститься в реєстрі державних прав на нерухомість, власником цих двох квартир є Наливайко Сергій Володимирович. Дана територія відноситься до земель міста, вона не приватизована і не відведена в установленому порядку для жодного суб`єкту господарювання чи для будь-якої особи, – каже адвокат Олексій Курись.

Телефоном журналістам Сергій Наливайко повідомив, що йому невідомо про роботи на подвір`ї:

– Вони на мені просто стоять і все, ці квартири. На мене їх просто поставили, але хто там і що робить – я не знаю, – розповів Сергій Наливайко.

На фото Микола Дядюсь

– Спеціалісти управління виїжджали на місце, я особисто, виявили траншею між будинками № 201 та 199. Швидше за все, що це траншея для облаштування огорожі, оскільки вона не глибока. Працівників на місці ми не застали. Розпочнемо перевірку, перевіримо, що там робиться і повідомимо відповідні служби, зокрема управління житлово-комунального господарства, – сказав керівник Рівненського ДАБКу Микола Дядюсь.